AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bitcoin 30.000 Dolar Direncini Kırarsa Hangi Satış Seviyesi ile Karşı Karşıya Kalacak? Shiba Inu Tarafında Teknik Görünün Nasıl Şekillendi?

Bitcoin Mart ayını 28.500 dolar seviyesinde kapatmasının ardından hafta sonu belli bir aralıkta stabil kaldı. Geçtiğimiz haftanın son haftalık momentumlu mumun ardından gündemde olan piyasadaki bankacılık krizi sorunları ile kripto varlıklara yönelişin ardından 30.000 doların altında belli bir aralıkta hareketine devam ettiği görüldü.

Teknik tarafta ise son iki yılın en büyük direncinin altında konsolide olduğunu bu nedenle boğaların bu durumu tersine çevirmeyi başarması ile potansiyel olarak trendin devamının gelebileceğini söylemek mümkün olabilir. Fakat fiyat bu önemli direncin altında haftayı kapatması ile olası düzeltme seviyelerini gündeme getirebilir. Aynı zamanda globalde NASDAQ ve S&P 500 endekslerinin etkileyici bir performans sergilediğini ve haftayı olumlu kapattığını kaydetmiş olsa da genel de Bitcoin ile negatif ayrışan DXY tarafının destekten aldığı tepkiyi göz önünde bulundurmak önemli olacaktır.

Konsolidasyon Devam Ederken Teknik Görünümde Hangi Yön Baskın Gelecek?

Bu durumda Bitcoin tarafında, son düşüşün düzeltme seviyesine denk gelen (Fib1,414 – 1.618 ) Fibonacci Extension seviyeleri arasında 29.400-27.130 dolar aralığını bir konsolidasyon bölgesi olarak kullanmaya devam ediyor. Aynı zamanda bu seviyeye denk gelen 21 günlük MA değeri de destek olarak görevini koruyor şimdilik. Bunun yanında kısa ve orta vadeli hareketli ortalama değerlerine baktığımızda henüz trendi bozmadığını yukarı trendin korunduğunu gösteriyor. Ancak grafikte de görüldüğü üzere haftalık kapanışı direnç altında 28.000 dolar bandında yaparak  mevcut olan baskı, BTC’nin yukarı yönlü hareketini kısıtlıyor. Bitcoin yatay kaldıkça düşüş baskısı artabilir. Bu nedenle momentumun düşmesi ve fiyatın 27.500 doların altına sarkarak bir gün kapanışı yapması durumunda BTC için 26.700 dolar seviyesi bir kez daha önemli olacaktır. Olumsuz senaryoda seviye altı kapanışlarda olası düzeltmenin ilk durağı olarak takip edilebilir. Aynı zamanda geçmiş fiyat hareketlerine baktığımızda bu bölge Şubat ayında direnç olarak çalıştığı görülmekte. Bu bölgede satışların devam etmesi durumunda ise 23.900 ve 23.400 dolar bölgesini ana destek bölgesi olarak takip edilebilir. Olumlu senaryoda ise 29.400 dolar üzeri kapanışlar ile momentumun tekrar eski seviyesine gelmesi önemli olacaktır. O zamanda ilk etapta 32.900 dolar satıcılı seviye gündeme gelebilir.

Shiba Inu, SHIB Fiyatı Patlak Verirken Yılın En Büyük İşlem Artışını Kaydediyor

Son gelişmelere istinaden ; Santiment  verilerine göre Shiba Inu’nun ağ etkinliği yılın başından bu yana rekor bir seviyeye ulaşması ve 276 milyon dolar değerinde SHIB ‘in cüzdana çekilmesi dikkat çekti.

Teknik görünüme baktığımızda ise günlük zaman diliminde fiyatın hem destek hem de trend seviyesine denk gelen 0.00001037 dolar seviyesinde tutunduğunu ve yükseliş trendini koruduğunu görebilmekteyiz. Bölge altındaki kapanışlar trendin yönünü değiştireceğinden alt destek seviyeleri gündeme gelebilir. Alıcılar fiyatı bölge üstünde tutması ve olumlu görünüme çevirebilmesi için momentum ile beraber önce 0.00001213 kırılması ve bu seviyeyi destek haline çevirmesinin ardından 0.00001472 dolar seviyesi takip edilebilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok