BitcoinKripto Para

Bitcoin Bir Süre Yükselebilir ama…

Küresel piyasalarda makro endişeler devam ederken, resesyon beklentileri hatırlanacak olursa ekim ayında %96’ya çıkarak rekor kırmıştı. Euro Bölgesi ve İngiltere’de çift haneli resesyon baskısı sürerken ve sıkılaştırıcı politikalar da devam edecek. Fakat 2023 yılında faiz indirimi için konuştuğumuz ABD ekonomisi hakkında dün konuşan Fed Başkanı Powell, hiç de güvercin olmayan bir takım açıklamalarda bulundu. Enflasyon rakamlarının karışık geldiğini ve faiz indiriminde erken davranmak istemediğini dile getiren Powell faizlerin bir süre yüksek seviyelerde tutulacağını belirtti. Aralık ayı toplantısı için %80 olasılıkla 50bp faiz artırımı fiyatlanıyor. Fakat Fed’in faiz artırımlarını 50bpa düşürmesi sıkılaşmanın devamı niteliğinde olurken, enflasyonda belirgin bir düşüş yerine karışık sinyallerin gelmesi Fed’i faiz artırımına zorluyor. Ancak Powell’ın konuşmaları bir süre güvercin olarak fiyatlansa da piyasanın bu konuşmayı doğru fiyatlamaması ileride düzeltmelere açık hale sokar.

Ekim ayını %17 zararda kapatan ve dünkü konuşma ardından 17.000 üzerine çıkan Bitcoin, bu bölge üzerinde tutunmaya çalışıyor. Piyasaya yeni para girişlerinden ziyade Bitcoin borç verme faizinin artması ile stablecoin borçlanarak Bitcoin alma trendi yükselişe geçti. bu durum nedeniyle Bitcoin’de bir süre önce yükseliş yönünde hareketler başlasa da kalıcı yükseliş için bu koşullar yeterli değil.

En büyük risk ise FTX’in yayılma ve bulaşma riski sürüyor. ABD’li şirketler işçi çıkarımına başlarken, bir taraftan da FTX’teki batıklar ilgili kurumları zorluyor. Buradaki en büyük risk Grayscale’in batması durumunda ortaya çıkacaktır. Böyle bir riskte de 11.800 olasılığını test etmesi ufak da olsa vardır

Sepetimizde şuan CEX coinlerinden BNB, CRO ve OKB bulunurken, kısa vadeli al satlarda LINK, NEAR ve MATIC ekli bulunuyor. Haftaya 6 Aralık’ta Chainlink için 9-12 aylık staking programı açıklanacak.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; 4 saatlikteki TOBO’nun hedefi 18.000$ olurken, henüz haftalıktaki fiyat-indikatör arasındaki pozitif uyuşmazlık bozulmadı. Orta vadeli hedefinde 21.500$ seviyesini kırması gerekir ki olumlu hava devam edebilsin. Ancak şuanki vaziyette 18.000 ve 19.500 seviyeleri direnç konumunda ve kar alım yerleri olabilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok