BitcoinKripto Para

Bitcoin (BTC) Fiyatı 30.000 Doların Altında Hareket Ederken Sırada Gidebileceği Seviye Neresi? Boğalar LTC İçin Yeni Bir İvme Yakalayabilir mi?

Geçen hafta, Bitcoin’in fiyatı yaklaşık %7 gibi bir artış yaşamasına rağmen önemli psikolojik direnç seviyesini kıramadı.  Genel teknik görünümde 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (MA), yaklaşık 28.500 ve 29.000 dolar seviyelerinin yakınında yer alıyor olması ve destek seviyesini koruması ile henüz trendin yönünün değişmemiş olduğu ve Bitcoin için potansiyel bir yükseliş trendinin mevcudiyetine işaret ettiğini görebiliyoruz.

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta kapanışı ile her ne kadar 29.000 dolar seviyesi üzerinde kapatsa da hafta açılışı ile satıcılı başladı. 28.500 dolar seviyesine denk gelen hemen hemen 50 Günlük hareketli ortalamayı test etmek için yapmış olduğu geri çekilmede bu seviyeyi iyi bir destek olarak buldu diyebiliriz.

Fakat alıcıların bu hafta ABD faiz kararı ile önemli makro gelişmeler yaklaşırken, psikolojik direnç olarak önemli olan 30.000 dolar seviyesinin altında hareket ederek bir sonraki adımı bekliyor diyebiliriz. ABD ekonomik verileri, piyasa tarafından Fed’in geniş çapta beklenen 25 baz puanlık bir sonraki faiz artırımı için durumu desteklediği şeklinde görülse de diğer yandan banka krizi endişeleri ön planda olduğundan teknik veriler ile bütünleştirildiğinde bir duraklama da bekleniyor diyebiliriz.

Bunlarla beraber eğer önümüzdeki günlerde ABD resesyon tahminlerini artırırsa ve Fed faiz indirimi iddialarını desteklemesi durumunda bu BTC için arkaya bir rüzgâr etkisi yaratabilir ve ABD dolarının son düşüş trendinin devam ettiğini ve ABD getirilerinin baskı altına girdiğini varsayarsak, Bitcoin’in 30.000 doların kırılımına yardımcı olabilir.

Peki Bitcoin (BTC) Tarafında Teknik Görünüm Nereye Gidebilir?

2023 senesinin başından bu yana fiyatın yükseliş trendinin henüz aşağı yönlü çevirmediği ve sağlıklı kaldığını gösterdi bize. Şubat ayından bu yana ise geri çekilmeden sonra oluşan düzeltme ile alıcıların etkisinin sürdüğünü görebiliyoruz.

Bu arada, 50 MA’dan son sıçrama ve olumlu tepkisi ile yakın vadeli momentumun iyi olduğunu göstermenin yanında  50 ve 100 MA üzerinde tutunduğu takdirde ve Bitcoin tarafında makro gelişmeler izin verirse, 32.500-33.000$ bölgesindeki dirence doğru bir yükseliş hareketi görebiliriz. Aksi takdirde 26.600 dolar seviyesine denk gelen 100 MA seviyesi altında günlük kapanışlar yapması ile 24.900 dolar destek seviyesi takip edilebilir.

Major altcoinlere baktığımızda ise Halving’e yaklaşık 100 gün kalan Litecoin fiyatına baktığımızda ise;

Boğalar LTC için yeni bir ivme yakalayabilir mi? sorusuna cevap olarak

Günlük zaman diliminde fiyat 2 defa 100 dolar direnç seviyesinden ret almasından sonra Bitcoin ile paralel olarak önemli destek bölgesi olan 82 dolar seviyesine gerilediğini görebiliyoruz. Bu önemli direnç seviyesini olan engeli aşarsa, Ağustos ayında Litecoin yarılanmasına doğru giden yeni ivme ile yükseliş trendine devam edebilir.

Peki Boğalar kontrolü ele mi alıyor?

Geçtiğimiz haftalarda 100 dolar direnç seviyesinden ret gelmesi ve aşağı yönlü devam formasyonunu tetikleyen çift tepe yapması ile destek seviyesinde tutunan LTC fiyatının 84 dolar seviyesine düşmesine neden oldu. Fakat güncel durumda LTC  günlük kritik bir kapanışın ardından önemli destek bölgesini korumaya çalışıyor. Boğaların, günlük grafikte potansiyel bir yükselen kanal görünümünde olsa bile daha yükseğe çıkarak kontrolü ele aldıklarını doğrulamaları gerekecek. Stoch (RSI) verisine baktığımızda ise, aşırı satış bölgesine yaklaştığı fiyat ile oluşabilecek alıcı tepkisi ile alış yönlü bir sinyal oluşturabileceğini görebiliriz. Diğer taraftan hashrate oranlarına baktığımızda ağ, son zamanlarda saniyede 760 terahash’e (TH/s) ulaşan blok zinciri için toplam hashrate ile daha fazla madenci güveni görmeye devam etti.

Bu veriyi de teknik görünüm ile mukayese edersek olası beklenen halving rallisi oluşması durumunda, 100 doların üzerindeki ana direnç hedefleri olarak 140 ve 180 dolar seviyeleri ilk etapta takip edilebilir. Öte yandan, yükseliş eğiliminin tersine dönmesi durumunda yani yaklaşık 80 dolarlık destek seviyesinin alıcılar tarafından kaybedilmesi ile 70 ve sonrasında 50 dolar destek seviyeler gündeme gelebilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok