AltcoinlerBitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Tarafında Teknik Görünüm Nasıl Şekillendi? Geçtiğimiz Hafta Yükseliş Yakalayan Dogecoin ve Shiba Inu Tarafında Düşüşe Ne sebep Oldu?

Altcoin piyasalarının yönünü belirleyen lider kripto para birimi Bitcoin son 1 hafta içerisinde yaklaşık

%10’un üzerinde değer kaybetti.  Bitcoin hafta içerisinde yaklaşık 25.000 dolar direncini zorlayıp üzerine çıkmasına rağmen hafta sonuna girerken 21.000 doların altına doğru bir geri çekilme gerçekleştirdi. Bununla beraber 11 Ağustos gününden bu zamana kadar oluşan en son yapmış olduğu higher high yapısı ile fiyatın yükselen tepelerine karşılık RSI göstergesinde negatif uyumsuzluk oluşturması ve ardından destek seviyesinden kırılım gerçekleşmesi bu hareketi destekleyici ve hızlandırmasına neden oldu diyebiliriz.

Şu anki mevcut yapı itibari ile 20.700 dolar desteğinde alıcıların tuttuğunu ve haftalık kapanışı bu destek üzerinde yaptığını görebiliyoruz fakat 21.622 dolar bölgesinde day [günlük] direnç var aynı zamanda en son yapmış olduğu tepeden yatay direnç bulunmaktadır. Fiyatın tekrardan trende gitmesi ve bu trendi kırması yükseliş yönünde önemli olacaktır. Trend kırılımı ile karşımıza önemli direnç seviyesi 22.560 dolar seviyesi çıkmaktadır. Aksi durumda trend seviyesinden ret gelmesi satış baskısını artırarak fiyatın tekrar destek bölgelerine geri çekilmesine neden olacaktır.  En yakın destek seviyesi 20.750 dolar. Bir diğer önemli destek 4h+day olan 19534 ve 19328 dolar seviyesidir.

Bir diğer taraftan altcoinlerin lider para birimi olan eth tarafında ise kripto para birimlerinin geleneksel platformlara eklenmesine yönelik önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor olması ve Ethereum Merge öncesi piyasa katılımcılarının ETH için dünyanın en büyük türev borsası olan CME Group’a yöneldiğini opsiyonların kritik Merge güncellemesi öncesi gerçekleşecek olmasının fiyatlara olumlu yansıyabileceği ihtimallerini gündeme getirdi. Teknik olarak incelediğimizde ise en son 14 Ağustos tarihinde yapmış olduğu düşen tepe higher high ve lower high yapısı ile önemli destek bölgesi olan yaklaşık 1.800 dolar seviyesini kırdı. Şuanda fiyat 1.626 dolar direncine yakın olup aynı zamanda Dominans kısmına baktığımızda Bitcoin tarafı belirli seviyede yatay kalsada Bitcoin dominansının artması altlarda doğal olarak Ethereum başta olmak üzere diğer altcoinlerin baskılanmasına neden oldu. En yakın destek bölgesi 1.511 ve 1.488 dolar bölgesidir. Önemli direnç bölgelerinden biri olan 1.630 dolar direncinin üzerinde kapanışlar gelmediği takdirde destek seviyelerine geri çekilmeler görülebilir.

Geçtiğimiz hafta diğer ön plana çıkan Dogecoin ve Shiba Inu  14 Ağustos tarihi ile zirvelerinden sonra düzeltmeler yaşadı. Zincir üstü veri analiz platformu Santiment tarafından paylaşılan verilere göre düşüşün temel etkeni yükselişte olduğu gibi balinalar oldu. Sağlanan verilere göre son iki günde %40’a yaklaşan düşüşte balina satışları ciddi ölçüde arttı. Her iki meme tokendeki fiyat hareketliliği ile 100 bin dolar üzerindeki işlem oranları dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında yükselişlerin düzeltmeleri ile hem bitcoin hem de altcoinlerde fiyatın önemli desteklere geri çekilmesi alıcılar tarafında bir fırsat yaratabilir. Bu hafta tekrar yükselişin devamı ve önemli direnç seviyelerinin kırılımı için alıcıların bu destek seviyelerini korumaları önemli olacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok