AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bitcoin Fiyatı 25.000 Bin Doları Hedeflerken LTC, AVAX, FTM Toparlanmaya mı Hazırlanıyor? Bitcoin Tarafında Teknik Görünüm Nasıl Şekillendi?

BTC / USDT

Haftalık açılış ile birlikte aylık kapanışa yaklaşırken Bitcoin’in önemli direnç seviyesinde takıldığını ve geçtiğimiz hafta ile birlikte daha düşük hacimli işlemlerde dar bantta yatay kaldığını gördük. Özellikle paritenin son zamanlarda satış tarafındaki likiditesini 23.400 doların üzerine çıkarmak için üçüncü defa girişimde bulunduğu gördük.

4 saatlik zaman diliminde, BTC/USD fiyatı 23.400$’lık üçlü tepe zirvesini kırması ve 25 Ocak’tan bu yana 22.800 doların üzerinde tutunması burada alıcıların güçlü olup boğaların bu seviyeyi desteğe çevirmeye çalıştığını gösteriyor. Son görünüme baktığımızda Bitcoin’in pozitif görünümü korumaya devam ettiğini yansıtıyor. Buna göre bir haftalık akümülasyon aşamasının ardından Bitcoin yatırımcıları yeni bir atak başlatırsa önümüzdeki günlerde Fiyat 24.066 doların üzerine çıkarsa, 25.150 dolara daha da yükselebilir. Bu nedenle, BTC fiyatında bir yükseliş trendinin devam etmesini bekleyebiliriz. Fakat bu seviye zorlu bir direnç olarak hareket edebilir. Olumsuz tarafı, bu zorlu direnç bölgesinden ret gelmesi ile önemli desteği olan 23.350 dolar seviyenin kırılması satış trendini 22.800 $ veya 22.350 $’a kadar uzatabilir. Bunu da göz ardı etmemek gerekir.

Tersine, fiyat genel dirençten düşerse, satıcılar pariteyi hareketli ortalamaların altına çekmeye çalışacak. 22.715 dolarda küçük bir destek var ancak bu seviye düşerse parite 21.480 doları yeniden test edebilir.

Peki Bitcoin fiyatı 25000 bin doları hedeflerken LTC AVAX FTM toparlanmaya mı hazırlanıyor?

Teknik görünümler nasıl şekillendi?

LTC/USDT

Litecoin

LTC

Son birkaç gündür güçlü bir yükseliş trendinde. Kısa bir akümülasyon sürecinin ardından, alıcılar tarafından fiyatı 92 dolar’ lık genel direncin üzerine çıkardı ve bu da yukarı yönlü hareketin bozulmadığını gösteriyor.

LTC/USDT paritesi, alıcılar yeniden bir atılım yapıp 100 dolar seviyesine yükseltebilir. Olumsuz durumda fiyat 20 günlük EMA’nın altına düşerse, bu olumlu görüş geçersiz olabilir. Parite önce 81 dolara ve daha sonra 75 dolara düşebilir.

AVAX/USDT

Son görünüme baktığımızda üst direncin üzerinde bir kırılım olması ile direnç seviyesine gitme olasılığını artırır. Bu gerçekleşirse, AVAX/USDT çifti 30 dolara doğru hızlanabilir. 24 dolarda küçük bir direnç olduğunu da göz ardı etmemek gerekir. Diğer olumsuz senaryo ise fiyatın aşağı inmesi ve direnç çizgisini yeniden test etmesi. Fiyat bu seviyeden tepki alması ve geri çekilim yapması ile fiyat 20 günlük EMA’nın (17 $) altına düşerse satıcılar üstünlük sağlayabilir.

İlk güçsüz emare işareti ise 20-EMA’nın altında bir kırılma ve kapanış olacaktır. Bu, satıcıların baskın gelip geri dönüş yapması için bir fırsat sunabilir. Satıcılar, pariteyi direnç çizgisinin altına çekip sürdürürlerse üstünlük elde edebilirler.

FTM/USDT

Son birkaç gündeki yüksek momentum ve yükseliş ivmesi ile boğaların agresif alım yaptığını görebiliyoruz. Göstergeler, boğaların sıkı bir şekilde kontrol altında olduğunu gösteriyor. Yukarı hareketler sırasında, her yaptığı düzeltmede alıcıların alım yapması ile boğaların burada hala etkili olduğunu görebiliyoruz. 0,50 $’daki psikolojik direncin yakınında durdurmaya çalışıyor, ancak boğalar bu seviyeyi aşabilirse FTM/USDT paritesi 0,56 $’a ve ardından 0,63 $’a yükselebilir. Fakat böylesi dikey momentumlu yükselişlerin keskin düşüşleri getirebilme ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir. Bu nedenle 0,43 doların altında kapanış pariteyi 20 günlük EMA’ya (0,37 dolar) düşürebilir.

Toparlayacak olursak; ocak ayını geride bırakırken temel tarafta oldukça yoğun bir haftaya giriş yapmak üzereyiz. Çarşamba günü (1 Şubat) Avrupa Bölgesi yıllık enflasyon oranı, FED faiz kararı ve Powell’ın konuşması ile gündem ve piyasalar açısından oldukça hareketli geçeceğini söyleyebiliriz. Fed kaynaklı önemli son 2 toplantıdan biri diyebiliriz. Resesyon riski bulunmaması ve şayet iyileşmeye devam etmesi durumunda yeniden gevşeyecek gibi mesajları bize gösterebilir. Bu toplantı da bir önceki toplantıdaki gibi faiz politikamızı koruyoruz denilmesi durumunda ufak geri çekilmeler ve düşüşler yani teknik taraftan 16000 ve 17000 dolar seviyesinden gelen yükseliş trendini bozmayacak düzeltmeler görülebilir. Bunun yanı sıra bilanço daralma hızı çok yüksek olmasa da halen yüksek olduğu görülmekte olup, faiz artışları dışında bu para yakma politikasını da soğutmaları durumunda ufakta olsa piyasalarda rahatlama oluşturabilir. Diğer bir yandan henüz global piyasalar kadar iyi oranda bir nakit akışı oluşmadı. Bununla birlikte regülasyon ve altcoin davaları riskleri hala önümüzde var diyebilliriz.

ABD’den direkt bir yasak haberi gelmediği sürece teknik tarafta düzeltmelere istinaden majör desteklerin korunması ve desteklenmesi ile şimdilik yükseliş trendinin devam edeceğini söylemek  sağlıksız olmayacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok