Kripto Para

Bitcoin haftaya ılımlı başladı! Olası senaryolar neler?

DEX hacminde artış görülen ADA tarafında teknik görünüm nasıl şekillendi?

Haftayı olumlu ivme yakalayarak 28.000 dolar üstü yükseliş ile kapanış yapan kripto para birimi BTC/USD paritesi yeni haftaya olumlu başladı. Fiyat MA100’ den her ne kadar destek alsa da son yapmış olduğu düşüşün fibonacci düzeltme seviyesi olan 28.371 ve 28.994 dolar altında fiyatlanmaya devam etmekte olup henüz düşen tepe fiyatlarını kıramadığını dolayısı ile satıcılı bölgenin altında hareketine devam ettiğini görebiliyoruz.

Diğer taraftan global tarafa baktığımızda ise kısa vadede geçtiğimiz hafta BTC ile negatif ayrışan ve haftayı olumlu kapatan Nasdaq ile hafta kapanışı ile güçlenen (DXY) Dolar endeksine karşı Bitcoin üzerinde bir parça baskı olsa da ana destek ve yükseliş trendinin önemli noktası 25.200 seviyesinin alıcılar tarafından tutulduğunu ve trendin yönünün hala yükseliş trendinde olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik görünümde olumsuz senaryoda hem düzeltme seviyesi olan hem de satıcılı bölge olan 28.371 ve 28.994 dolar bant aralığından tekrar ret gelmesi ile haftalık destek seviyesi olan 25.878 dolara kadar geri çekilme hareketi görülebilir. Olumlu senaryoda  bölge üzeri kapanışlar ile de test edilmemiş olan 31.104 dolar seviyesi takip edilebilir.

Bunun dışında bir başka veri ise Glassnode tarafından paylaşılan veri oldu. Paylaşmış olduğu veri de uzun vadeli yatırımcıların transfer hacimlerinin artışlarının olduğu ve bu verinin uzun vadeli yatırımcıların kısa vadeli karlara geçişi ortaya koyan bir veri ve analizi yansıtıyor diyebiliriz. Bu da Bitcoin’in 28.000 dolar fiyat seviyesi üzerinde yükselişini sürdürürken neden zor olduğunu gösteren bir başka veri olarak karşımıza çıkıyor.


[Kaynak: Glassnode]

Diğer taraftan son gelişmelerden altcoinlerde DEX hacminde artış görülen ADA tarafını incelediğimizde;

DEX hacminde artış görülen ADA tarafında Teknik Görünüm Nasıl Şekillendi?

Cardona tarafında defillama verilerine göre özellikle DEX hacminde önemli bir artış gözlemlendi. Özellikle aşağıdaki verilerden de görüldüğü gibi Cardano’nun DEX’lerinden Minswap son TVL tarafındaki hacme baktığımızda önemli bir artış olduğunu dolayısıyla DEX hacminde büyümenin ve artan etkinliğin bir ölçütünü yansıtmaktadır diyebiliriz.

[Kaynak:defillama]

Teknik olarak görünüm de ise; yükseliş ivmesinden sonra yükselen tepe fiyatlarına karşılık yükselen dip fiyatlarını karşılayarak yükseliş trendini koruyan paritede hem MA 100 hem de 0.3733 dolar desteğini koruduğu sürece son yapmış olduğu düşüşün düzeltme seviyesine kadar bir yükseliş hareketi görülebilir. Buradan oluşabilecek olumsuz bir satış baskısı ile 0.3733 dolar destek bölgesi altında kapanış yapması hem de yükselen dip fiyatların oluşturduğu yapıyı aşağı yönlü kırması ile ilk destek 0.3276 dolar ve daha sonrasında önemli düzeltme bölge aralığı fibonacci  0.786 değerine denk gelen 0.2760 ve 0.2908 dolar bölge aralığı takip edilebilir. Olumlu senaryoda ise 0.40 ve 0.4175 dolar  satıcılı bölge üzeri kapanışlarda test edilmemiş 0.4639 dolar önemli olacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok