AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bitcoin Neden Yükselemedi? Haftalık Altcoin Önerileri

Herkese merhaba,

son bir haftadır yaşanan kripto para hareketlerinde önce sert bir 38.000$ bölgesine düşüş şimdi de 40.600$ üzerine toparlanmalar görüyoruz. Bitcoin mart ayında 45.000$ bölgesine gitmeden önce de neredeyse 1,5 ay aynı bant aralığında kalmış ve 38.000-40.500$ aralığında çok fazla yatay fiyat akışı yaşamıştık. Tekrar döndüğümüz noktada neden buradayız dediğimizde; yeteri kadar para girişi söz konusu değil, halen daha short (satım) işlemleri kaldıraç hacminde yüksek, regülasyon ve SEC’in spot coin ETF onay sürecindeki belirsizlikleri sürüyor, COVID’e ilişkin Şangay’daki ölümlerin risk algısını bozması gibi etmenleri sıralayabiliriz. ABD’de enflasyon atarken diğer tarafta Bitcoin’in deflasyonist bir varlık olmasını da fiyatlayamıyoruz bunun en büyük nedeni Bitcoin-Nasdaq korelasyonunun yüksek olup, Bitcoin’i teknolojik ürün olarak ön plana çıkmasını söyleyebiliriz. Dolayısıyla sadece Bitcoin’i düşüren etmenlere değil, endekslerdeki genel risk iştahı algısının da neden toparlanamadığına bakmamız gerekecek ki yukarıda saydığımız etmenlere Fed’in belirsizliğini de ekleyebiliriz.

Borsalardan Bitcoin ve Ethereum çıkışları sürüyor. Fakat bu sadece fiyatın 40.000$ çevresinde gezinmesine neden oluyor. Bitcoin aktif ve yeni kullanıcı sayısında artış söz konusu değil. Piyasaya para akışı da zayıf. Fakat güzel haber olarak madencilerin 30 Mart’tan bu yana olan Bitcoin satışları duraksadı. Zincir verileri bizlere 42.000-44.000$ üst bandı olmak üzere tepkilerin geleceğini trende şimdilik dönüşmek için yeteri kadar elinin dolu olmadığını söylüyor.
Bu hafta 19 Nisan’da NEAR’ın FTX listelenmesi ve 24 Nisan’da MATIC’in önemli bir duyurusu olacak. Bunlar dışında NEAR, LUNA, HBAR ve AVAX’ın iskontolu kaldığını düşünüyorum. Öneri listemde bu coinler haftalık olarak yer almakta.

Tüm altcoin işlemlerini takip ettiğimiz Bitcoin’in tekniğini ele aldığımızda; şimdilik yatay piyasanın hakim olduğu ve trende dönüşebilecek kuvvette genel alım iştahının olmadığını söyleyebilirim. Son düşüşle kırdığı yükselen trendine 41.200$ seviyesinde retest yapan Bitcoin ilk denemesinde kıramadı ve bu seviye kırılmazsa teknikte pull back yapma durumu söz konusu olabilir. Böyle bir durumda (her ne kadar 40.000 gerisi iskontolu olsa da) yeniden yatay bir bant 38.000-37.500$ bölgesinde oluşabilir ve tutunmalar Bitcoin ve altcoinlerde kısa vadeli alım denemesi yapılabilir. Yatay seyrin oluşmasını ve sürmesini şuan ki haber akışıyla bekliyorum.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok