AltcoinlerBitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin Neden Yükselemiyor? Ne Lazım? Hangi Coinler Önerimiz?

Herkese merhaba, gündem FOMC ve artıracağı faiz oranı tutarı. Herkes kendisini geçen hafta Powell’ın söylemlerinden 25bp faiz artışına göre hazırlasa da ABD 10 yıllık faizlerine bakılırsa orada hazırlıklar başka. Bir günde 150 bp faiz oranlarının yükselmesi özellikle ABD gibi gelişmiş ülkeler bazında alışıldık konu değil. Bu nedenle Fed’in başarısız politika yönlendirme(me)sine karşılık yatırımcı ve fon yöneticileri kendilerini 50 bp faiz artışı, artan enflasyon ve hali hazırda var olan risklere karşı kendilerini verim eğrisi üzerinde hedeflediklerini görüyoruz. diğer bir konu ise Çin, hem büyümesi hem artan COVID vakaları hem de Rusya’yla olan yakınlığı konusunda hem ekonomik hem de bürokratik bazı engeller kendilerini bekliyor gibi, e tabi doğal olarak da bizi. Bu nedenle hafta genelinde Fed biraz geri planda kalırken yine konu dönüp dolaşıp Çin-Rusya-ABD üçlemesine geliyor.
Tüm bunlar finansal sistemde petrolde ve ABD endekslerinde aşağı yönlü fiyatlanırken, normalleşme adımları gibi görünse de anormal halde ilerliyoruz. Keza Bitcoin ki volatil olarak bilinen bir finansal varlık iki aydır yerinde sayıyorsa o dönemlerde gerçekten anomalite vardır demektir. Bitcoin bu dönem içerisinde yedi hafta boyunca kurumsallar tarafından alım gördü sadece Fed öncesi hafta ve Rusya-Ukrayna krizi ile birleştirdiğimizde Bitcoin’de 70 mn $, Ethereum’da ise 50mn $ satış görüldü. Fakat perakende tarafında cüzdanlarda halen daha satışın olmaması ve borsalardaki Bitcoin arzının gittikçe azalması Bitcoin’i 37.000$ üzerinde tutmaya yetti. Fakat diğer tarafta piyasaya yeni kan girmesi gerekir ki Bitcoin buradan yükselebilsin. Şimdilik para tarafında giriş yok ve yükselmek için bir neden de yok.
Teknik olarak da halen daha 45.000$ seviyesini geçemememiz ve 100 günlük hareketli ortalamanın da direnç olarak çalışması ile alıcılar harekete geçmedi. Bu nedenle altta 37.900$ yukarıda ise 39.500$ olmak üzere yatay çalışma devam ediyor. Fed sürprizi olmadığı sürece ve Avrupa Parlamentosunda da MICA’nın onaylanmaması üzerine Bitcoin 40.000$ denemelerine açık olsa da kısa vadede geçici duruyor. Yakın dönemli stratejilerimizde BAT, LINK ve Ripple oluşturuyor. Bu üçlüye ek olarak TVL (toplam kilitlenen değerlerler) ele aldığımızda yanına LUNA’yı da ekleyebiliriz.

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok