BitcoinKripto Para

Bitcoin Tarafında Zaman Daralıyor Mu?

BTC 10 ayın en yüksek seviyesi olan 31.000 dolar seviyesini görmesi ile önemli direnç seviyesini zorladı. Bunun yanında yükseliş trendinde devam eden Bitcoin tarafında aşağıda belirtilen Glassnode’un zincir üstü verilerine göre BTC adreslerinin sayısı 14 Nisan’da 16 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

33 milyondan fazla kâr amaçlı adres, BTC/USD paritesinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 $’a ulaştığı Kasım 2021’den itibaren 38 milyona yaklaştı.

Diğer bir başka zincir üstü verisinde Santiment verisi olarak 1.000 ile 10.000 BTC tutan adreslerin Bitcoin satın almaya ilgi gösterdiği görüldü.

Bu adreslerin BTC biriktirmesinin başka nedenleri de özellikle son yıllarda oluşan ABD hükümetine duyulan güvende önemli bir düşüş olması ve hükümet borcunun gerçek değerini azaltmak için para arzını genişletmeyi seçebilir. Tabi bu da hükümete oluşabilecek güvensizlik ile yatırımcıların Bitcoin’in benimsenmesini artırmaya yardımcı olabilecek nedenler arasında talebin artmasına sebebiyet verebilir.

Teknik tarafta görünüm nasıl şekillendi?

Geçtiğimiz hafta yükseliş ivmesinden sonra bu hafta başına kadar devam eden konsolidasyon aşamasını sürdürmeye devam edip yukarı yönlü kırılım ile haftayı 30.000 dolar üzerinde kapattı. Özellikle hafta ortasında açıklanan ABD TÜFE ve ardından FOMC tutanakları gelişmeleri öncesi 30.000 dolar önemli direnç seviyesini test etti. ABD enflasyonunun beklentilerin de altında gelmesi ve piyasanın olumlu karşılaması ile yukarı yönlü hareketine devam etti.

Öte yandan FOMC Mart ayı tutanaklarının açıklanmasından sonra Bitcoin fiyatında olumsuz bir yansıma görülmemesi de yükselişin devam için etkili oldu diyebiliriz. Teknik görünümde 29.600- 30.000 dolar aralığında konsolide olan BTC, ABD ÜFE verisinin beklentilerin altında gelmesiyle talebi artırarak pozitife dönüştürerek 30.000 doların seviyesi üzerinde kapattı.

Temel taraftaki son gelişmelere bağlı olarak veriler dolar endeksindeki gerileme de riskli varlıklara yönelik talebi artırırken yükselişi destekleyerek önemli talep bölgesi üzerinde tutunmaya devam ettiği görülmekte.

Mevcut duruma gelecek olursak; 25.000 dolardan 20.000 dolar seviyesine kadar devam eden geri çekilmede denk gelen Fibonacci değerlerine göre baktığımızda bu alanla alıcıların güç toplayarak konsolide olduğunu ve yükselişine devam ettiğini görebilmekteyiz. Olası geri çekilmede haftalıkta ana destek olan 26.600 desteğinin ve trendin korunması durumunda bir sonraki hedef olarak Fib 2,618 değerine denk gelen 34.300 dolar seviyelerine doğru bir hareket görülebilir. Ama onun öncesinde yine güçlü diyebileceğimiz önemli bir satıcılı bölge olan 33.500 dolar seviyesi karşımıza çıkmakta satıcılar bu bölgeyi çalıştırmak isteyebilir.

Bir başka veri ise günlük grafikte Stokastik RSI, aşırı alım bölgesine ulaştı. Eğer bölgeyi koruyup yataylık hareket etmesi durumunda Bitcoin’in yukarı yönlü hareketine göre yükselişin destekleyici hareketlerini görebiliriz.

Olası bir geri çekilmede ise Bitcoin için en yakın destek fiyatı 28.200 dolar seviyesinde gözüküyor. Diğer bir deyişle Bitcoin, hafta sonu işlemlerinde 28.200 dolar üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü hareketini destekleyecek yeni alıcılar bulabilir. Bu destek bölgesinin altında 4 saatlik kapanışlarda ise 26.600 dolar şeklinde belirtilen ana destek seviyesine doğru bir düzeltme görebiliriz.

Kısaca toparlamak gerekirse Bitcoin’deki görünüm hafta kapanışı ile 28.200 dolar üzerinde kaldığı ve yatay harekette kaldığı sürece yukarı yönlü hamlelerle yoluna devam edecek gibi duruyor. 28.200 dolar desteği altında ise yükseliş ivmesi azalarak 26.600 dolar ana desteğine kadar geri çekilmenin ardından yeni bir yatay hareketin başlayabileceğini görebiliriz bunu da göz ardı etmemek gerekecektir.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok