BitcoinKripto Para

Bitcoin Tarafındaki Son Hareketler Neyin Habercisi? Bitcoin Dominance Tarafındaki Son Durum Nedir?

Bitcoin geçen hafta yapmış olduğu yükseliş ivmesini bu hafta sonu kapanışı ile düşürdü. Geçtiğimiz haftalara kıyasla mevcut durumda BTC önemli direnç bölgesine yaklaşırken hacmin düşmesine oranla fiyat aralığında çok hareket oluşmayıp belli bir range aralığında hareketine devam etti. Geçen haftadan bu yana yaklaşık 26.700 dolar destek seviyesi olarak çalışırken 28.700 dolar bandına doğru hareketler görüldü.

Mevcut duruma baktığımızda; Bitcoin 28.000 dolar direnç seviyesine doğru hareketlerine devam etse de bu bölgede henüz satıcıların mevcudiyetini koruduğunu ve haftalıkta bir doji yani kararsız bir mum oluşturulduğu da görülmekte olup bu hafta satış baskısının arttırdığını görebiliriz.

Alıcıların bölge altı bu zayıf hareketler oluşturması düzeltmenin habercisi olabilir. Olası bir geri çekilmede takip edilecek haftalık zaman diliminde ilk destek bölgesi 25.300 – 25.500 dolar aralığı olacaktır. Aynı zamanda bu destek bölge seviyesi 8 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) değerine karşılık gelmektedir.

Olası bir aşağı kırılımda ise yani destek altı kapanışlarda 21 günlük EMA değeriyle birlikte 21350 dolar bandı takip edilebilir. Bu bölge aynı zamanda şubat ayında önemli direnç bölgesiydi. Aynı zamanda son yükselişin fib. 0.5 değerine karşılık gelmektedir.

Bitcoin tarafında yukarı yönlü hareket ve yükselişin devamını görebilmemiz için  teknik olarak yaklaşık önemli direnç alanı olan 28.500 doların hacimli bir şekilde kırılıp haftalık kapanış yapması önemli olacaktır. Bu kırılımın oluşması ile yaklaşık son düşüşün düzeltme seviyesi olan yaklaşık 32.800 dolara kadar hızla yükseliş görebiliriz.

Bir diğer önemli konu ise yükseliş oluşurken bitcoin’in piyasayı domine ederek altcoinleri baskılaması oldu. Bitcoin’e para girişi olurken total 2 ‘ye yani altcoinlere aynı ilgi gösterilmiyor olması oldu. Teknik görünümde baktığımızda ise direnç seviyesinde olduğu ve dirençten tepki alıp olası düzeltmeye gitmesi durumunda altcoinlerde de olası geri çekilme ve daha da baskılanmaya götürebilme ihtimalini göz ardı etmemek gerekecektir.

Temel tarafta ise yaşanılan bankacılık krizinin ardından geçtiğimiz hafta FOMC ‘da konuşulanlar önemliydi. Fed’in faizi 25 baz puan artıracağı beklenti dahilinde olduğu için fiyatlanmıştı diyebiliriz.

Ardından Powell’ın yapmış olduğu basın toplantısı konuşmasının ardından kripto para piyasası olumsuz tepki verdi diyebiliriz. Bankacılık krizi sürecinin ilerleyen zamanlarda devam etmesi durumunda ise kripto varlıklara talebi artırmaya devam edebilir.

Sonuç olarak; Teknik görünümde 28.700 dolar üzerindeki haftalık kapanış yapamaması alıcıların bu bölgede zayıf kalması ile ilk aşamada 25.000 dolara kadar bir düzeltme gelebilir. Yeni alıcıların haftalıkta belirtilen bölgelerde olası hareketleri ve bu bölgelerden talep alışlarının takip edilmesi önemli olacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok