AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bitcoin ve Altcoin’lerin Gözü O Kritik Veride! Kararsız Yapı Bozulacak Mı?

12 Nisan tarihinde açıklanacak olan ABD yıllık enflasyon oranı (TÜFE) verilerine yaklaşırken Bitcoin (BTC) ve altcoin’lerdeki hacim iyiden iyiye düştü. Son birkaç gündür 29.000 doların altında işlem gören Bitcoin’in 30.000 dolar seviyesine yakın bölgede likidite seviyelerinin sıklaşmasıyla son sıçrama hareketini sürdürmekte zorlandığı görülmekte olup, öte yandan haftalık grafikte arka arkaya üç defa Doji mum oluşumu ile Bitcoin boğalarının ve ayılarının bir sonraki yön hareketi konusunda net olmadığını bize gösterdi diyebiliriz. Aynı zamanda global tarafta S&P 500 Endeksinin son dokuz aydır bir aralık içinde kaldığını ve yön konusunda netlik kazanmamış olması göze çarpan veriler arasında.

Bitcoin’in 30.000 dolar seviyesinin üzerine çıkamaması, birçok altcoin’de kar realizasyonlarını geriye çekti diyebiliriz.

Peki Bitcoin mevcut seviyeden geriye çekilebilecek mi yoksa boğalar yeniden toparlayıp fiyatı 30.000 doların üzerine mi çıkarmaya başarabilecek mi?

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, son iki gündür dar bir aralıkta işlem görüyor ve bu da boğalar ve ayılar arasında kararsızlığa işaret ediyor denilebilir. Önemli destek alanında [27.500 dolar] tutulan fiyat aynı zamanda 21 günlük üstel hareketli ortalama üzerinde seyir etmekte olup, göreli güç endeksi (RSI) kademeli olarak 50 değerine yaklaşması da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor.

Fiyat bu destek alanı aynı zamanda 21 günlük EMA’nın altına geri çekilmesi durumunda 25.400 dolar ana destek seviyesi gündeme gelebilir.

Tersine bir durum söz konu olması durumunda yani fiyat 21 günlük EMA’dan güçlü bir şekilde geri dönerse, olumlu senaryoda 29.500 ve 30.000 dolar bölge aralığının kırılması ve alıcıların fiyatı bölge üzerinde tutmasının ardından 32.500 dolar seviyelerine yükseliş hareketi görebiliriz. Her ne kadar haftalıkta oluşan mum formasyonlarına göre belirsizlik baskın olsa da bu belirsizliğin uzun süre devam etmesi pek olası olmayıp yakın zaman içerisinde hareketin yönünü başlatması olacaktır. Ancak kırılımın yönünü teknik anlamda tahmin etmek şimdilik zor.

Bu nedenle kırılmanın gerçekleşmesini ve olası düzeltme yönünü beklemek daha sağlıklı olacağından dolayı yukarı tarafta izlenmesi gereken önemli seviye 29.500 dolar ve aşağı yönde 26.500 dolar seviyeleri takip edilebilir.

Diğer taraftan Bitcoin tarafındaki belirsizlik major altcoin tarafına da yansıdı, Ada (Cardano) fiyatının baskılandığı ve boğalara şimdilik teknik görünümde izin verilmediği görülmekte. Ada (Cardano) tarafındaki teknik görünümü incelediğimizde ise ;

21 günlük EMA’nın (0,37 $) üzerinde fiyatlanmaya devam ederken henüz günlükteki satıcılı bölge geçilemeyip, altında hareket ettiğini görebilmekteyiz. Aynı zamanda ters – omuz baş – omuz formasyonunun neckline yani boyun çizgisine yaklaşmış durumda olup hem bu boyun çizgisini hem de satıcılı bölge üzerindeki kırılım ve kapanışlar yapması trendin devamı için önemli olacaktır. Bu durumda üst direnç seviyeleri olan yaklaşık 0.50 ve 0.6 dolar takip edilebilir. Fakat yukarı hareketin önlendiği olumsuz senaryoda hızla 200 günlük basit hareketli ortalamaya denk gelen (0,35 $) ve daha sonrasında ana destek olan 0,30 dolar’a kadar geri çekilme oluşabilir.

Son olarak bu haftanın kritik gelişmelerine baktığımızda; haftanın en önemli gelişmesi her ne kadar 12 Nisan Çarşamba günü açıklanacak olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi olsa da, bu haftaki farklı verilerde BTC’nin fiyat hareketlerini etkileyebilir. Genel olarak beklentilerin üzerinde gelmesi gibi bir durumda BTC ve altcoin‘ler gibi riskli varlıklarda geri çekilmeler oluşturmasını göz ardı etmemek gerekecektir. Beklentilerin altında gelirse de enflasyonun soğumaya başladığına dair işaretler üzerine 30.000 direncinin geçilmesi ile bir rahatlama oluşabilir. O nedenle teknik görünüm deki bu kararsız yapının da her iki senaryonun oluşması durumunda olası hareketi başlatacağını ve trendin yönünün saptanması hakkında bize daha sağlıklı koşullar sunacaktır.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok