AltcoinlerBitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin ve Ethereum Önemli Destek Seviyesinde. Hangi Seviyeler Kritik? BNB Tarafında Son Durum Ne?

Global piyasalarda görülen güçlü doların (DXY) yükselişine ara vermesi Bitcoin (BTC) tarafında kısa bir yükselişe geçirse de önemli seviyelerden biri olan 20.500 doların üzerine kapanış gerçekleştiremedi. S&P 500 ve Nasdaq tarafında ise bitcoin tarafına kıyasla destek seviyesinde olduğu fakat henüz yukarı yönlü hızlı bir ivme oluşmadığı da görülmektedir. Şuan ki yapı ile değerlendirdiğimizde ise ; 22.700 dolar geri çekilmesinden sonra tepe noktası 20.500 dolar ve dip seviyesi yaklaşık 18.160 dolar bant aralığında yatay hareketine devam ediyor. Alıcıların 18. 160 destek bölgesini koruması önemli olacak. Bu bölgenin altındaki kapanışlarda fib. düzeltme seviyesine denk gelen 16.700 ve 15.698 dolar seviyeleri takip edilebilir. Yükseliş görebilmemiz için 18.160 destek bölgesinde hacim ile beraber alıcıyı toparlayarak yapıyı higher low’lar oluşturması yani yükselen trend yapısına döndürebilecek bir ivedilikte olması gerekmektedir.

Diğer taraftan altcoinleri etkileyen Ethereum (ETH) tarafında bitcoin ile paralel hareket eden fiyatta bu hafta 1.270 dolar seviyelerinden bir kez daha destek buldu. 30 Eylül tarihinden bu yana dar bantta hareket eden fiyatta 1.350  dolarda bir direnç oluştuğu görülüyor. Son duruma bakacak olursak  Ethereum’un hafta kapanışı yapamadığı önemli direnç bölgesi 1.400 – 1.450  dolar direnç üzerinde kalması yükseliş için önemli bir adım olacaktır. Ethereum’da bu seviye üzerinde talebin ve alıcının gelmesi , 1.600 ve 1.760 dolara doğru bir trendin oluşmasını sağlayabilir. Aksi takdirde aşağı yönlü trendin devam etmesi gerekecektir.

Bir diğer önemli altcoin olan ve Coinmarketcap hacim sıralamasında da önemli bir yere sahip olan BNB tarafında ise günlük grafikte fiyat bir üçgen yapısı içerisinde hareket ederken, henüz önemli bir satıcılı bölge olan 334 dolar direnci üzerine fiyatın atamadığı ve bu bölgenin satıcılar tarafından korunduğu görünüyor.  Binance Coin’in (BNB) fiyat hareketi, bitcoine kıyasla güçlü görünmeye devam ediyor. Bununla beraber Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Federal Açık Piyasa Komitesi’nden (FOMC) gelen haberlerle birlikte BNB’nin fiyatı, fiyatın yükselmesini etkileyen bir reddin ardından yaklaşık 250 dolar seviyesine geri çekilmesine sebebiyet verdi. Günlük zaman diliminde, yükselen trendin yukarı devam etmesi ve geçmiş fiyat hareketlerine göre eski destek bölgesi şu anki direnç seviyesi olan 270 doların kırılımı ile bir sonraki takip edilmesi gereken 360 393 ve 459 dolar direnç seviyeleri olacaktır.

Temel tarafa baktığımızda Ekonomik takvimde 7 Ekim Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam rakamlarına kadar önemli bir gelişmenin oluşmaması, kripto para piyasaları için daha olumlu bir fırsatlar oluşmasına sebebiyet verebilir. Fakat teknik tarafta aşağı yönlü trend hareketinden sonra şuanki mevcut yatay hareketin kırılım yönü göz ardı edilmemesi gerekir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok