AltcoinlerBitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin ve Ethereum Piyasası Baskılanmaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren kripto para birimleri hangileri oldu?

Yoğun bir haftayı geride bırakırken salı günü gelen enflasyon verisi ile ivme gösteren Bitcoin (BTC) tarafında güzel bir fiyatlama oluştu ardından gelen faiz artışının indirime gidilmesi ile yukarı yönlü bir hareket gerçekleşti fakat Powell’ın konuşmasında faiz artırımlarına devam mesajı vermesi, piyasayı ürküttü diyebiliriz. Bir başka ifade ile Fed toplantısıyla piyasadaki olumlu hava birazda olsa kapandı. Makro ekonomi tarafında endekslere baktığımızda  Nasdaq %0,76, S&P 500 %0,61, Dow Jones ise %0,42 düşüş kaydetti.

Peki Bitcoin ve Ethereum tarafında teknik görünüm nasıl şekillendi?

Geçtiğimiz hafta ivme kazanan Bitcoin (BTC) tarafında önemli seviye olan 18.000 dolar bandını geri test etmesi daha sonrasında Fed’in açıklamalarının ardından ivme kaybetmesi ile toparlanmasına devam edemedi.

18.350 dolardan başlayan satış baskısı ile geri çekilen BTC tarafında, bugün ise 17.000 doların altını test etmeye başladı. Bu bölge her ne kadar destek oluştursa da BTC haftalık bazda 17.400 doların altında güçsüz kapatması negatif bir görünüme sebebiyet verdi diyebiliriz.

Günlük zaman diliminde haftalık kapanışı 17.400 doların altında kapanış yapması ile düşüş eğiliminin devam etme olasılığını yükseltti diyebiliriz. Bir başka nedeni ise üstel hareketli ortalama (EMA) değerlerinin, altında hareket etmesi teknik olarak satış ağırlıklı devam edebileceğine işaret ediyor.

Tüm bunlara göre 16.500 desteğinin alıcılar tarafından kaybedilmesi ile 15.800 dolar destekleri yeniden gündeme gelebilir. Bir başka veri ise Stokastik RSI’ın aşırı alım bölgesinden aşağı yönlü eğilimi gösterilebilir.

Yükselişten bahsedebilmemiz için 17.300-17.800 doların üzerindeki haftalık kapanışlar ile yeniden ikinci direnç bölgesi 18200 dolar bölge olarak çalışabilir. Bitcoin için ana direnç fiyatını ise 3 aylık EMA değerinin de denk geldiği 18.500 dolar olarak takip etmek önemli olacaktır.

Bunun yanı sıra CryptoQuant verilerinde geçtiğimiz yıl Kasım ayından bu yana ise madenciler tarafında düşen karlılığı birçok analist işaret etti. Hatta BTC madencilerinin mevcut durumda zararda olduğu verilere yansımaktadır. Bu bağlamda zincir üstü veri sağlayıcısı CryptoQuant dikkat çeken veriler sundu. Verilere göre CryptoQuant analistleri BTC çıkarma maliyetinin 19.463 dolar olduğuna dikkat çekti. Analistler madencilerin uzun bir süredir zararda olduğunun altını çiziyor.

Altcoinler tarafında Ethereum fiyatına baktığımızda ise BTC oranla daha sert düştü diyebiliriz. Teknik görünümde ise Ethereum, haftayı satışların etkisiyle kritik destek noktası 1.220 doların altında kapatması ile aşağı yönlü eğilimin baskılı olduğunu gösterdi. Şu anki görünümde ise 1.170 altındaki kapanışlar ile 1.100 dolar destekleri yeniden gündeme gelebilir. Yükseliş görülebilmesi için 1.270 dolar üzeri günlük kapanışlar ile olası bir yukarı hareketin devamında ise 1.300- 1.350 dolar aralığı ana direnç bölgesi takip edilebilir.

Geçtiğimiz haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren kripto para birimleri hangileri oldu diye bakacak olursak; Kripto paralar, haftanın ilk yarısı yukarı ivmelenirken ikinci yarıda Fed açıklamalarının etkisi ve satış baskısı ile yönünü aşağı çevirdi ve genel olarak haftalık kazanımlarını geri verdi. Böylelikle piyasadan pozitif ve negatif ayrışan kripto paraları oldu. En çok yükselenler arasında NEO ve IMX olurken negatif ayrışan TWT ve FLOW göze çarptı diyebiliriz.

Özetleyecek olursak; geçtiğimiz yoğun bir haftayı geride bıraktık geçen haftaya kıyasla bu hafta daha sakin bir hafta olacak diyebiliriz. Genel anlamda dolar tarafında bu hafta beklentilere bakılacak olursa pozitif bir seyir gerçekleşebilir. Kripto paralarda ise majör trend te satıcıların etkisinin devam etmesi ile olası geri çekilmeleri göz ardı etmemek gerekir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok