Perşembe günü ABD endekslerinin tatil olması sebebiyle kripto tarafında yatay bir görünüm mevcuttu.

Hafta sonu kapanışına yaklaşırken ise kripto paralarda Bitcoin başta olmak üzere altcoinlerde düşük işlem hacmi devam ederken hafta açılışını direnç altında tekrardan satıcıların devreye girmesiyle şu anki fiyatı olan 16150 dolar seviyelerine geri çekilme oluştu.

Bitcoin, geçtiğimiz hafta önemli destek seviyesi olan 15.500 dolara kadar gerilerken düşüşün tepkisi aynı zamanda düzeltme seviyesi olan 18.292 dolar seviyesinden satış tepkisi ile tekrardan dip seviye olan 15600’den tepki aldığını görebildik. Fakat düzeltme seviyesi ve direnç seviyesi olan yaklaşık 18.000 dolar üzerine tekrardan önemli bir sıçrama görülemedi.

Yine de BTC’nin geçen haftadan bu yana hareketli ortalama üzerinde 16.500 dolar seviyesinin üstünde kalması olumlu olarak değerlendirsekte, bu bölge üzeri alıcıların tutunamaması ve işlem hacminin yeniden düşüş yönlü olması ile aşağı yönlü hareketin devam edebileceği hakkında veriler verdi.

Şu an için fiyat 21 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) ortalamanın altında hareket etmekte. Yukarı yönlü hareketin devamında ise 18.600 - 20.300 dolar aralığı Bitcoin’in yönü için belirleyici bir alan olabilir.

Alt bölgede ise 15.500 dolar bandı, ana destek olarak güncelliğini koruyor. Bu bölgenin aşağı yönlü kırılması, 14.000 dolar altına doğru bir hareketi tetikleyebilir.

Ethereum tarafında ise bitcoine göre daha pozitif görünüyor olduğunu söylesekte, kısa vadede 1.200 dolar direnç bandının hemen altında işlem görmeye devam ediyor. Kısa vadeli fiyat hareketlerine göre Ethereum tarafındaki güncel destek ve direnç seviyelerini değerlendirdiğimizde ise ; geri çekilme ile 1160 ve 1140 düzeltme seviyelerinin altındaki kapanışlarda 1070 dolar seviyelerine geri çekilme görülebilir. Yükselişin oluşabilmesi için 1200 direnç seviyesi üzerindeki kapanışları görmek gerekecektir.

Diğer yandan;

Geçtiğimiz haftadan bu yana Doge , Solana ve XRP Şükran Günü Sonrası yatırımcılarının bir parça da olsa yüzünü güldürdü diyebiliriz. XRP, Dogecoin, Solana’da FTX düşüşünün neden olduğu olumsuz gelişmelerden bir parçada olsa toparlanmayı başarabildi. Hatta özellikle Solana, iflas etmiş FTX ile olan bağlantıları nedeniyle düşüş eğilimiyle karşı karşıya iken Solana'nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, blok zincirinin FTX'te varlık tuttuğu iddialarına itiraz etmesi gelişmesi ön plana çıktı.

Teknik olarak önemli seviyelere baktığımızda ise;

DOGE: Günlük zaman diliminde 0.054 dolar destek seviyesinden aynı zamanda düzeltme bölgesinde tekrar yükselişi başlattığını görebilmekteyiz. Geçmiş fiyat hareketlerinden mevcut yapıyı değerlendirirsek 0.089 dolar satıcılı bölge üzeri günlük kapanışlar ile 0.127 ve daha sonrası belirtilen direnç seviyelerine hareket görülebilir. Aksi takdirde düzeltme bölgesi olan 0.07958 altı kapanışlarda trend yönünü aşağı yönlü değiştirerek devam formasyonu oluşturması ile alt destek seviyeleri önem kazacaktır.

XRP: Günlük zaman diliminde fiyat 0.38 dolar destek seviyesinde seyir etmekte. En yakın destek bölgesi aynı zamanda 0.28 dolar seviyesinden gelen düzeltmesi bölgesi olan 0.36/0.37 dolar bölgesinin alıcılar tarafından korunması durumunda tekrardan test edilmemiş bölge olan 0.49 ve 0.52 dolar bant aralığı tekrar test edilebilir. Burası kritik bir direnç seviyesi bu bölgenin kırılımı ile 0.85 dolar seviyesinin yükselişini tetikleyebilir. Aksi takdirde geri çekilme devam edecektir.

Özetleyecek olursak Takvim tarafında temel olarak önemli günler olarak Çarşamba ve Cuma günü olacak diyebiliriz. Önemli verilerden biri Abd tarafında Fed Powell ‘ın konuşması ve tarım dışı istihdam verileri gelecek. Bu hafta volatil geçmesi durumuna karşı yatırımcıların dikkatli ve yoğun olacağı bir hafta olacak diyebiliriz. Genel piyasa ve trend yönünü baz alırsak hala satıcıların alıcılara göre baskın olduğunu olumsuz oluşabilecek bir gelişme durumunda önümüzdeki dönemde de aşağı yönlü yönelik olası hareketler göz ardı edilmemelidir.