BitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin ve Ethereum Tarafında Dikkat Çeken Hareketler Neler? Trendin Yönü Ne Tarafa?

Geçtiğimiz hafta FTX krizi olayına bağlı haftayı sert satışlar ile devam ettiren Bitcoin (BTC) tarafında ABD enflasyonu verilerinin bir taraftan olumlu gelmesinin ardından fiyata pozitif yansıması ile 18.000 dolar bandına kadar yükseliş ile kısmi toparlanmalar görsekte hala önemli direnç altında fiyatın hareket ettiğini görebilmekteyiz.

Hafta kapanışı FTX’in iflas başvurusunu duyurmasının ardından gün boyu 17.500 dolar direncine tepki ile beraber tekrar fiyat 16.500 dolara kadar bir geri çekilme oluştu. Geçtiğimiz hafta haftalık bazda %21 değer kaybeden BTC tarafında teknik verileri incelediğimizde şu anda ise fiyat 100 günlük basit hareketli ortalamanın 17.315 doların altında işlem görüyor.Düşüşün düzeltme bölgesi olan 16.600 ve 17.300 doların üzerinde satıcıların bu bölgede etkisinin artması ile önemli destek seviyelerinden biri olan 15.000 dolar seviyesine tekrardan geri çekilme oluşabilir. Bu bölgenin kırılımı önemli olacak. Bölge kırılımı ile beraber formasyon hedefi takip edilebilir. 17.300 ve üzeri kapanışlarda takip edilecek direnç seviyesi 18145 dolar olacaktır. Fakat Bitcoin şu an için düşüşün düzeltmesi ile bir miktar toparlansa da hala satış baskısı yaşadığını görebiliyoruz.

Genel olarak ise BTC fiyatının hala düşen bir trendte olduğunu ve düşüşün kesin olarak bittiğini söylemek için henüz erken olduğu teknik verilerden görülmektedir.

Altcoinleri etkileyen Ethereum tarafında ise bitcoine paralel ilerledi diyebiliriz. 1.600 dolar civarında işlem gören Ethereum (ETH) fiyatında büyük bir düşüşle 1.170 dolar seviyesini gördü. Şimdilik görünüyor ki Kasım ayında yapmış olduğu dip seviyesi olan 1070 dolar seviyesinin altına düşmeden haftalık kapanış yaparak bu alt sınır desteğini korumaya başardı.

Kısa vadede 4 saatlik zaman dilimine baktığımızda ise volatilitenin azalmasından sonra dar bir bant aralığında fiyat hareketini görmekteyiz. Ethereum fiyatı 1.180 dolar desteğinin üzerinden döndü. Ancak buna rağmen önünde de 1360 dolar kritik bir direnç seviyesi var. Bu direncin üzerine çıkamadığı için de dar bir aralıkta yataya yakın bir ilerleme söz konusu olabilir.

Özetleyecek olursak ; Bir taraftan ABD enflasyonu verilerinin olumlu gelmesi diğer taraftan uzun süredir bitcoinden negatif ayrışan DXY ‘nin geri çekilme hareketi kapsamında  piyasalara olumlu etki etmesi beklenirken FTX krizi nedeniyle satış baskısının artarak olumsuz etkilerini gördük.Teknik veriler ile düşüş trendinin henüz kesin sonlandığını söylemek erken olduğundan, yükseliş trendinin başlangıcından bahsedebilmek için satıcıların etkisinin azalıp alıcıların devreye girdiği major direnç seviyelerinin destek seviyelerine dönüştüğü market yapısını takip etmek daha sağlıklı olacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok