BitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin ve Ethereum Tarafında Tamam Mı Devam Mı? Önemli Seviyeler Neler?

Senenin sonuna gelindiğinde genel piyasa görünümü olarak dip seviyelerde satıcıların etkisiyle yatay görünüm devam etti. Piyasaların yetersiz hacim girişleri yeni yıla sakin seyirde girmeye neden oldu. Özellikle aşağıdaki The Block verilerinden de görüldüğü üzere kripto borsaları, 2022 yılını son iki yılın en düşük işlem hacimleriyle kapatıp yatay seyri desteklemektedir.

Hacimin azaldığı hafta kapanışını değerlendirdiğimizde Bitcoin tarafında 16.800 dolar direncini geçmekte zorlanırken alt bölgede 16.500 dolar desteğiyle karşı karşıya olup diğer taraftan altcoinleri etkileyen Ethereum tarafında ise 1.220 dolar desteğini korumaya çalışsa da baskılanan piyasada hafta sonu öncesi 1.200 doların altına sarkmalar başladı diyebiliriz.

Teknik olarak Bitcoin, Kasım ayından bu yana son yapmış olduğu hacimli düşüşten sonra yaklaşık %16 ’lık bir aralıkta hareket ederken bu hafta ortalama 16.600 dolarda oluşan ara desteğini de korumaya çalışmakta.

Bununla beraber 16.600- 16.800 dolar aralığında kısa vadeli olarak bir direnç bölgesi oluşturduğu görülüyor. Yükseliş gerçekleşmesi için bu bölgenin üzerinde günlük kapanışlar oluşturması etkili olacaktır. Bitcoin’in 17.000 dolar direncini kırarak yukarı yönlü harekete başlatması gerekir.

Günlük zaman dilimine baktığımızda BTC’nin yükseliş trendinden bahsedilmek için haftalık olarak önemli bir seviye olan 18.000 dolarda bulunan 3 aylık EMA verisinin üzerinde kalıcı olması durumu yakından takip edilebilir. Bu değerin altında ise satıcıların etkisi sürüp yükselişten bahsetmemiz mümkün olmayacaktır.

Peki Düşüş Devam Eder Mi?

16.700 dolar direncinin üzerinde bir toparlanma hareketi başlatamazsa aşağı yönlü hareketine devam edebilir. Aşağı yönlü bir harekette 16.200 dolar desteğinin altındaki aşağı yönlü bir kırılma ile fiyatı 15.550 dolara gönderebilir.

Total 2

BTC hariç ilk 100 altcoinin marketcap ini baz alan Total2’ye basitçe baktığımızda ise tamam mı devam mı bölgesine artık epey yaklaştık, bu bölgeye yaklaştıkça kararsız yapıdan çıkıp daha net görebileceğiz bir yapı ortaya çıkacaktır. Ayrıca, haftalıkta 2018 zirvesi üstünde ve 200 haftalık ortalama altında konsolide olmasını göz ardı etmemek ile birlikte şu anda total kısımda ise desteğe yakın bölgede olduğu görülmekte. Altcoinler için bu bölgenin ne olursa olsun kaybedilmemesi gerekir. Aksi takdirde olası geri çekilmelerin devamı görülebilir.

Ethereum

Total 2 tarafından Ethereum tarafına geçtiğimizde ise Aralık ayında 1.170 dolara kadar geriledikten sonra bu seviyede alıcıların destek bulduğunu fakat 1.220 dolarda sert bir dirençle karşılaştığını görebiliyoruz.

Bu hafta 1.220 doların üzerine çıkmakta başarısız olması durumunda Ethereum kanalın altında fiyatlanmaya başlayabilir. Bu ivme, ETH’nin 1.170 dolar desteğini yeniden test etmesine yol açabilir. Aşağı yönlü kırılım durumunda ETH, trendini 1.100 dolardaki uzun vadeli düşen trend çizgisine kadar sürdürebilir. Bu bölge Kasım ayından bu yana Ethereum için talep bölgesi konumunda bulunuyor.

Yukarı bölgede ise 1.220 dolar direnci karşımıza çıkmakta. Kısa vadeli görünüme göre ETH, 1.220 dolar üzerinde günlük kapanışlar görürse hareketin devam etmesi için 1.300 dolar seviyeleri önem kazanır. Aksi takdirde bölge altı kapanışlar düşüşleri ve satış baskılarını daha çok tetiklemesine sebebiyet verecektir.

Temel anlamda ise önümüzdeki yılda da Fed’in para politikası kararlarının piyasaları yönlendirmesi bekleniyor. Kripto piyasası içinde çözüme kavuşmayan sorunlar da çoğaldığı zaman 2023 yılının ilk çeyreğinde fiyatlarda baskı altında kalmaya devam edebileceği görülebilir.

                 

 

 

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok