AltcoinlerBitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin ve Ethereum Tarafında Teknik Görünüm Nasıl Şekillendi? Son Gelişmeler Neler?

Bitcoin tarafında geçtiğimiz hafta Fed faiz kararı sonrası bir geri çekilme oluşsa da 20.000 dolar seviyesini korudu. Daha sonrasında Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisiyle fiyat tarafında bir volatilite etkisi yaratsa da alıcıların 20.000 dolar üzerinde kaldığını gözlemledik.

Haftalık kapanışı ile Bitcoin tarafındaki son hareketlerine göre geri çekilme olsa dahi yükseliş trendi üzerinde kaldığını fakat eski destek şu anki direnç seviyesi olan 20.000 dolar altında kaldığı görülmekte. Şu anki oluşan harmonik yapının çalışması ve 19.000 dolar bölgesi altında kapanış yapmaması durumunda  direnç bölgesine hareket görülebilir. Aksi takdirde bölge kaybı ile alt destek seviyeleri gündeme gelmesi muhtemel olacaktır.

Diğer taraftan önemli bir veri olan 5 Kasım tarihi itibari ile, Bitcoin dominansı dört yılın en düşük seviyesi olan %38 seviyesine düştü. CoinMarketCap verilerine göre, en son 10 Haziran 2018 tarihinde bu veri %38,19 ile piyasa hakimiyetinde benzer bir düşüş kaydettiği görülmüştü. Bununla birlikte bitcoin ile negatif ayrışan dolar endeksi (DXY) tarafında da 111 seviyesinin altında geri çekilmeye devam ettiği görülüyor.

Altcoinlerde önemli bir etkiye sahip olan Ethereum tarafında ise günlük zaman diliminde yaklaşık 800 dolar seviyesinden gelen yükseliş trendini henüz bozmadığını bununla beraber oluşan düzeltme ile 1.350 ve 1.400 dolar bölge aralığından gelebilecek olası tepkinin önemli olduğu geçmiş fiyat hareketlerinden görülmektedir. Yükseliş ivmesinin kaybolmaması ve alıcıların destek seviyesini koruması  durumunda 1.760 dolar seviyesine tekrar hareket görülebilir.

Bunun yanı sıra bitcoin ve ethereum için en son ve önemli gelişmelerden biri olarak Fidelity Investments tarafından önemli bir hamle geldi.Dünyanın en büyük aracı kurumlarından biri olan Fidelity tarafından yapılan duyuruya göre, Dev şirket artık Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için alım ve satım denemelerine başlayacağını duyurdu.

Sonuç olarak toparlayacak olursak Bitcoin tarafında düzeltme seviyesi ve trend bozulmadığı takdirde yukarı yönlü hareketin devamı için güncelliğini korurken alt bölgede ortalama 19.000 doların altında gün kapanışı yapması geri çekilmelere sebebiyet verebilir. Bunun dışında Fed’in sıkılaştırma politikasının soğuması durumunda ve bitcoin piyasa hakimiyetinin (bitcoin dominans) gerilemesi, dxy tarafındaki geri çekilme bitcoinin yaklaşık 19.500 – 20.000 dolar üzerini koruyabilmesi ile altcoinler açısından yükseliş trendi oluşması için önem ve potansiyel taşıyabilir diyebiliriz.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok