BitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin ve Ethereum’da Devam Mı? Tamam Mı? Gelişen Son Durum Nedir?

FTX iflasının olumsuz etkilerinin yansımaları bu haftada devam etti. Bitcoin , geçtiğimiz hafta hacimli düşüş yönlü hareketin ardından haftasonu belli bir aralıkta yatay olarak daha sakin bir görünüme sahipken kapanışa doğru satıcıların baskın hareketi ile yaklaşık 15.800 fiyatı seviyelerine kadar geri çekildi. Bu olumsuz haberler ile beraber Bitcoin’de son iki senenin en düşük seviyesi olan 15.000 dolar bandına geri çekildiği görüldü.Teknik olarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum tarafına baktığımızda ise;

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC), hafta başında 15.000 dolar bandını bir kez daha test ettikten sonra dip bölgeden yeniden talep gördü. Ancak talebin kısıtlı kalması ile hafta boyunca 17.000 dolar bandında yatay kaldı.

Bir diğer taraftan IntoTheBlock tarafından paylaşılan verilerde, Mart 2020’den bu yana ilk kez Bitcoin yatırımcılarının %50’sinden fazlasının zararda olduğunu açıkladı. On-chain verilerine göre ; 2013-2015 ayı piyasasında zarar edenlerin oranı %62’ye ulaşırken, 2018 piyasasında ise bu rakam %55 ile sınırlı kaldığı paylaşılan verilerde görülmektedir.

Kaynak: IntotheBlock

Bitcoin tarafında hafta boyunca düşüş yönlü hareket devam etti, ancak düşüşten sonra alt bölgede günlük kapanıştan daha yüksek dipler oluşturması, düşüş ivmesini yavaşlatarak yatay harekete dönüşmesine sebebiyet verdi diyebiliriz. Aynı zamanda BTC’nin 16.800 dolar seviyesinden tepki alması satıcıların burada hala etkili olduğunu gösterdi.

Güncel durumda ise yaklaşık 21450 seviyesinden gelen düşüş trendinden sonra oluşan simetrik üçgen görünümüne baktığımızda yukarı yönlü ir kırlım olması durumunda 18.200 dolardaki Fib 0,618 değerine doğru hareket edebile bileceğini söyleyebiliriz. Bu yolda 17.500 ve 18.150 dolar seviyeleri ise ara direnç olarak takip edilebilir. Aksi takdirde Eğer devam formasyonuna gitmesi durumunda ise kritik desteğin kırılımı ile alt destek seviyelerine geri çekilmesine neden olabilir.

Diğer taraftan RSI göstergesine baktığımızda ise fiyat hareketine bağlı olarak 4 saatlik zaman diliminde aşırı satım bölgesinde olup düşüşün tepkisi ile yukarı yönlü bir hareketlilik oluşabilir.

Ethereum tarafında oluşan son güncel haberlere baktığımızda ise;

Ethereum (ETH)

FTX hack olayının ardından boşaltılan altcoinlerin Ethereum’a dönüştürüldüğü günlerin ardından saldırının arkasında olan hacker’ın dün varlıklarını Bitcoin’e dönüştürmesi ve ETH fiyatı üzerindeki baskıyı artırması aynı zamanda yaklaşık 45.000 Ethereum Satması ile satışların başlamasından bu yana yaklaşık %10 düşen ETH fiyatı üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaşattı.

Teknik görünüme baktığımızda ise;

Ethereum, bu hafta Bitcoin’e oranla nispeten daha zayıf bir performans gösterdi diyebiliriz. Düşüş trendine devam eden Ethereum, son düşüş ile hafta boyunca 1.200 doların altını test etti.

Güncel duruma baktığımızda ise  1.180 dolar seviyesinde talep bulan Ethereum RSI tarafındaki aşırı satış bölgesinde olmasından kaynaklı yukarı yönlü hareket vermesi durumunda test edilmemiş bölge olan 1.280 dolar seviyesine hareket görülebilir. Aksi takdirde alıcıların bu bölgeyi kaybetmesi ile düşen trendin devamı ile alt destek seviyeleri önem kazanacaktır. Diğer taraftan yükselişten bahsedebilmemiz için kritik seviye olan 1.280 doların üzerinde zemin oluşturarak yükselen dip yapılarını oluşması ile 1.500 dolar seviyelerine hareket görülebilir.

Bu hafta önemli gelişmelerden global tarafa baktığımızda Çarşamba Günü FED Kasım ayı toplantı tutanakları sonrasında Perşembe günü ABD Borsaları Şükran Günü sebebiyle kapalı olması ile hareketliliği azaltıp stabil geçmesine sebebiyet verebilir fakat kripto para piyasasını kaosa sürükleyen FTX krizinin etkilerini üzerinden atması için önemli destek seviyelerinde tutunması önemli gözüküyor. Teknik veriler olarak yeniden yükseliş ve piyasalar toparlanıyor mu? sorularının cevaplarına olumlu yanıt verebilmek için haftalık teknik veri ve görünüm açısından henüz erken diyebiliriz.

Önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilecek diğer olumsuz gelişmelere bağlı olarak 2022 yılının yeni diplerini keşfetmek için yönünü aşağı çevirebilme olasılığını göz ardı etmemek gerekir.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok