AltcoinlerBitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin ve Ethereum’da Son Durum Ne? Haftanın Öne Çıkan Altcoinleri Hangileri Oldu?

Geçtiğimiz hafta ABD’de TÜFE beklentilerin aşağısında açıklanması ve bunun yanında enflasyon verilerinin beklentilerin aşağısında gelmesiyle birlikte riskli varlıklarda yükselişler yaşandı. Bitcoin’de yaşanan yükseliş, altcoin’lerin genelinde de yükselişler yaşanmasına neden oldu. Haftayı yüzde yaklaşık %10 artıda kapatırken, Ethereum yüzde %22 yükseliş yaşadı. Bitcoin 25200 dolar seviyelerini gelirken ETH 31 Mayıs tarihinden bu yana 2000 dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin tarafına baktığımızda 24.500 ve 25.000 dolar bölgesi üzerinde tutunamadığı ve burada alıcıların momentumunun yetersiz kaldığı görülüyor. Olası geri çekilmede 4h+saatlik destek olan 23.756 ve 23.520 dolar seviyesi önemli olacak. Bunun gerisinde ise en önemli seviye olan 22.500 dolar desteği en önemli destek hattı olarak duruyor. [Anlık Fiyat: 24572 dolar]

Ethereum tarafındaki teknik görünüme baktığımızda; geçen hafta itibari ile 1.800 doların üzerinde gerçekleşen kırılımı doğrulayarak 1.724 dolar ve 1.800 dolar dirençleri hacimli olarak geçilmişti. Fakat ara dirençlerden biri olan 2018 dolar seviyesine takıldı. Olası geri çekilmede tekrar bu bölge önemli olacak. Bu bölge aynı zamanda daha önce birkaç defa direnç olarak çalışmış ve 4h+ day direnci durumunda iken destek olarak çalışması ve alıcılar tarafından korunması önemli olacak. [Anlık Fiyat: 1918 dolar]

Geçen haftadan bu yana bazı altcoinlerde yüsekliş yaşandı. Öne çıkan altcoinlerden bir tanesi SHIBA oldu hafta sonu gerçekleşen yaklaşık %29  değer kazanımı ile  piyasa değerine yaklaşık 2 Milyar Dolar ekledi. Geçen hafta itibari ile Shiba Inu, 0.00001036 desteğinden alıcı bulması ve 0,00001220 dolar direncinin kırılımı ile 0,00001800 dolar seviyesi gördü. Bir diğer coin  İflas başvurusunda bulunan Celsius tarafında gerçekleşti Celsius Network platformunun kripto parası CEL ilginç bir şekilde rekor yükselişler yaşadı. İki ayda CEL token yaklaşık 40 kat artış gösterdi. Önemli etkenin ise önce Goldman Sachs, ardından Ripple şirketinin Celsius Network platformunu satın alacağı iddiaları oldu. Yaklaşık 4 dolar sınırına kadar çıkan CEL yaklaşık 40 kat değerlenmiş oldu.

Bir diğer öne çıkan altcoin ANKR oldu, Ankr fiyatı kripto para borsası Coinbase’in duyurusu ile harekete geçti. ANKR fiyatı 1 günde yaklaşık %20 yükseldi. Coinbase Custody ANKR işlemlerini destekleyeceğini duyurması fiyata olumlu etkiledi.

Yaklaşık son bir aylık süreçte 13 Temmuz tarihinden bu yana kısa vadede izlenen hem Bitcoin hem de Ethereum tarafında gerçekleşen yükseliş trendinin alıcılar tarafından korunması genel piyasaya olumlu yansıdı. Trend yönü bozulmadığı takdirde olası olabilecek düzeltme hareketleri ana destek seviyeleri alıcılar için etkili olabilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok