BitcoinKripto Para

Bitcoin Yeni Yıla Yükselişle Başlayabilir

Geride bıraktığımız yıl kripto paralar için 1,5 trilyon doların silindiği, daha kötüsünün yaşanmadığı bir sene oldu. Bitcoin ve Ethereum geçen yıl gördükleri rekor seviyelerden yüzde 75 uzakta işlem görürken, bir çok borsa ve madencilerin de tasfiye olduğunu ya da iflas açıkladığını gördük. Kripto paralardaki asıl düşüş LUNA sonrası başlarken, devamında 3AC, Celcius ve Voyager gibi şirketler de iflas bayrağı çektiler. Yılın en büyük fiyaskosu ise FTX’in çöküşüyle yaşanırken, geçen yıl Fed’in agresif faiz artırımlarının yanı sıra lokal nedenler piyasadan 1,5 trilyon dolar silinmesine neden oldu ve bu yaraların da sarılması çok kolay olacağa benzemiyor. 2023 yılın ilişkin olarak en büyük FUD haberi riski Grayscale olabilir. Kurumsal fonların ve özel müşterilerin buradaki fonları piyasa koşullarının %60 daha ötesinde olumsuz fiyatlanıyor. Bu fonun tasfiye olması durumunda Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra bir çok altcoin de sert satışlar görülebilir. Grayscale de en yüksek fon Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic ve Litecoin’de bulunuyor.

Kısa vadede ise yine verilere ve madenci – fon hareketlerine bağlı kalarak hareketler ve minör oluşumlar devam edecektir. Piyasa uzun süreli stresini atmaya çalışsa da Bitcoin 16.200 seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Ayrıca buradan gelen desteğin de kuvvetli olması, madenci satışlarının artık normalleşip neredeyse satacak Bitcoin kalmadı düzeyine gelmesi de sert satışların önüne şimdilk geçiyor.

Diğer yanda piyasalar Fed’in mayıs ayından sonra faiz artırımlarını bitirmesin fiyatlarken, zira bunun da işaretinin önümüzdeki şubat ve mart toplantılarında verildiği düşünülürse kısa süreli rahatlama yaşanabilir.

0,1-100 arasındaki hesaplar son 6 ayda sahip oldukları Bitcoin miktarını %9 artırarak bu fiyat seviyelerinden agresif bir ekleme döngüsüne girdiler.

Madenci satışları da kasım ayı başına göre yatışmışa benziyor. Hatta rezervlerindeki Bitcoin miktarı bir kısım artaren, diğer tarafta Argo ve Core Scientific gibi madenci firmalarının da fonlama erişimi sağlaması piyasada madenciler konusunu biraz rahatlatsa da Galaxy’nin de batık madencileri satın alma yoluna gitmesi, çatıyı büyütüyor.

Tüm bu haberleri ele aldığımızda 16.800seviyesinden geçen haftalık ve günlük periyotlardaki alçalan trendin kırılımı aynı zamanda %12 yükselişe işaret eden bir ikili dip formasyonunu da başlatabilir. Ancak haftalık periyottaki diğer alçalan trend 19.800-20.000 hattından geçtiği için olası bir yükseliş kısa süreli yaşanabilir. Bu nedenle 16.200 aşağı yönde kırılmadıkça ki bu bölgede stop loss kullanmak işe yarayabilir Bitcoin’de 18.000 üzeri hareketler kısa süreliğine görülebilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok