BitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin Yükseliş Trendine Geçti Mi? Ethereum Merge Etkisi ile Teknik Görünüm Nasıl Şekillendi?

Geçtiğimiz hafta Bitcoin fiyatı belirli bir aralıkta işlem gördü ve 18.700 dolar bölgesinin üzerinde iyi bir şekilde desteklendi. Tekrardan bu bölgeden alıcı toplayarak önemli sayılabilecek 20.400 seviyesini kırıp en son yapmış olduğu son düşüşün yüzde 0.50 Fib. geri çekilme seviyesinin üzerine 21.700 dolar direnç seviyelerini zorladı . Haftayı 21.700 dolar üstünde kapatan Bitcoin bu bölge üzerinde tutunabilirse son düşüşün yüzde 0.618 Fib. geri çekilme seviyesine denk gelen 22.664 direnci karşımıza çıkmaktadır. Fakat RSI ise aşırı alım bölgesinde olup olası bir düzeltme için bu veriyi göz ardı etmemek gerekir. Bu bölge hem altın oran hem de önemli bir satış bölgesi olarak görüyoruz. Buradan gelebilecek düzeltme ile 21.700 21.100 ve ana destek olan 20.150 takip edilebilir. Fiyat 18.500 dolar seviyesinden başlatmış olduğu yükseliş trendine devam etmekte, bu bölgeyi koruduğu takdirde oluşabilecek her düzeltme desteklerde alıcılar için bir avantaj oluşturabilir. Fiyat aynı zamanda Dema 150/200 günlük hareketli ortalamaların üzerinde hareketine devam etmektedir.

Bir diğer taraftan önemli bir gelişme olarak geçtiğimiz gün temel anlamda en son gündemde olan Ekosistemin önemli bir bölümünü oluşturan, dünyanın en büyük ekonomisi ABD’den de dikkat çeken bir rapor paylaşıldı. Yayımlanan raporda, Bitcoin gibi PoW sistemi ile çalışan varlıkların enerji tüketimlerine dikkat çekildi. Başlıklar üzerinden şekillenen metinde, kripto varlık olarak nitelendirilen kripto para birimlerinin enerji tüketimine dikkat çekildi. Ayrıca raporun Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikaları Ofisi tarafından kaleme alınan raporda, devlet kurumları kripto para raporun içerisinde PoW ve PoS mekanizmalarının farklarına vurgu yapıldı. PoS için Cardano ve Solana gibi kripto para birimleri örnek gösterilirken, PoS ile yapılan madenciliğin PoW’a göre 500 kat daha az enerji tükettiği açıklandı.

Diğer taraftan Ethereum Merge sonrası bitcoinden daha çok altcoinlerde baskılanma oluştu. Aynı zamanda kripto para piyasasının uzun bir süredir merakla beklediği büyük güncelleme yaklaşıyor. Birçok testnet’in başarıyla tamamlanmasının ardından Ethereum Merge için ilk olarak 15 Eylül tarihi belirlendi. Merge öncesi tüm denemeler sorunsuz atlatıldı ve büyük tarih beklenmeye başlandı. Teknik olarak ise baktığımızda Lider altcoin kritik Merge güncellemesi öncesi kısa süreli bir yükseliş ivmesi yakaladı. Yaklaşık 1.750 dolar seviyelerine kadar yükselen ETH, haftayı 1.700 dolar seviyesinin üzerinde kapatmayı başardı. En son yapının kırılımı aynı zamanda önemli direnç bölgesi olan 1.724 doların kırılması ile yükseliş trendine geçtiği görülmekte olası geri çekilmelerde 1.600 dolar seviyeleri önemli destek olacaktır. Alıcılar 1.724 doların üzerinde kalıcı olabilirse diğer takip edilmesi gereken direnç seviyesi 2015 dolar olacaktır.

Dolayısı ile Merge’ünde başarılı bir şekilde gerçekleşmesi ile  yükseliş trendi olan Ethereum fiyatındada yukarı yönlü ivmelenmesinin olumlu etkilleri devam edebilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok