BitcoinKripto Para

Bitcoin hangi seviyeyi kırmalı?

XRP tarafında bu hafta aşılması gereken kritik seviye neresi?

Genel konjonktürdeki grafiği incelediğimizde, önemli destek bölgesi olan yaklaşık 25.800 dolar seviyesinden gelen güçlü alıcı baskısı ile haftayı kapatırken 27.300 dolar seviyesine doğru bir yükseliş hareketi gerçekleşti.

Teknik görünümde yükseliş kanalında hareketine devam etmesi durumunda yani alıcılar için önemli olan 25.200 dolar seviyesinin altında kapanış yapmadığı takdirde önemli bir sonraki direnç alanı 28.488 dolar ve akabinde test edilmemiş 31.000 dolar direnci hedef seviyesi olacaktır.

“Peki, Bitcoin hangi seviyeyi kırmalı?” sorusuna yanıt verecek olursak, hem kanalın orta seviyesi hem de geçmiş fiyat hareketlerinden de gördüğümüz gibi arz seviyesi olan 31.000 dolar direnç seviyesinin kırılımı ve üzerinde kapanışlar ile yükselişin devamından bahsetmemiz mümkün olacaktır.

Aksi durumda satıcıların 25.200 dolar ana destek seviyesinin altında günlük mum kapatması durumunda ise bir sonraki ana destek seviyesi 21.480 dolar takip edilebilir.

Global piyasalara baktığımızda teknik olarak mevcut durumda BTC ile paralel olarak SP500, NASDAQ, DJI’nin hâlâ yükseliş trendinden yani MA-50’den destek aldığını görebiliyoruz.

Olası kötü senaryoda ise buradan da görüldüğü gibi ana destek 21.600 dolar önemli bir kritik seviye olacaktır. Düşüşler belli fiyat seviyesinin üzerinde kaldığı için henüz trendin yönünün değiştiğini söylemek doğru olmaz.

Bir diğer taraftan ise altcoinleri yakından ilgilendiren XRP tarafında bu hafta kritik MA-100 hareketli ortalamanın eşiğinde olan fiyata baktığımızda “Kritik seviyeyi aşabilecek mi?” diye soracak olursak;

Geçmiş fiyat hareketlerinde, kripto piyasaları potansiyel bir ralliye hazırlanırken XRP tarafındaki yükselişler önemli olmuştu. Hatta 2023’ün ilk çeyreğine girerken güçlü bir şekilde sıçrayış hareketi görülerek Bitcoin liderliğindeki önde gelen kripto para birimleri yükselmişti.

Teknik koşullara dayalı olarak verileri incelediğimizde ise yükselen dip fiyatlarının koruduğunu fiyatın hem direnç seviyesi hem de 0,433 dolar seviyesine yakın bölgede fiyatın mevcut hareketini görebiliyoruz. Önemli bir direnç seviyesi olan 100 günlük EMA’ya denk gelen seviyenin üzerine çıkabilirse, önemli bir yükseliş eğilimini tetikleyebilir. Olumsuz senaryo durumunda ise yani 200 MA’dan destek alan fiyatın yaklaşık 0,41 dolar altındaki günlük kapanışlar ile de talep bölgesi olan 0,3475 dolar takip edilebilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok