AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bitcoin Ne Zaman Yükselişe Geçecek? Altcoin Sepetimiz ve NY Meclisi’nde Madenciler Oturumu

Herkese merhaba

Fed toplantısına günler kala piyasalarda faiz belirsizlikleri eşliğinde yönsüzlük devam ediyor. Geçen haftaki yazılarımda da belirttiğim üzere Bitcoin-Nasdaq korelasyonu rekor düzeyde. Makro piyasaları etkileyen gelişmeler Bitcoin ve onu izleyen diğer altcoinleri etkilemeye devam ediyor. Aynı zamanda hem regülasyon belirsizliği hem de makro düzeyde Fed endişeleri de kripto paralara düzenli para girişinin önüne geçiyor. 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan FOMC öncesinde 50bp hatta 75bp artırım beklentileri volatiliteye sebep oluyor. Diğer bir konu ise Elon Musk’ın Twitter’ı almasıyla bir dizi değişik günler bizleri bekliyor olabilir.  Tesla’nın 1,9 milyar dolarlık Bitcoin varlığı ileriki süreçte Twitter’ın da kripto paralarla daha sıcak temas kurmasına yol açabilir. Geçen sene bu zamanlarda Elon Musk’la başlayan kripto paralardaki düşüş, bu yıl çıtayı kırıp yönü yukarı çevirmesinde etkili olabilir. Bu nedenle 40.000$ gerisinde Bitcoin fiyatları iştahı taze tuttuğunu söyleyebilirim.

Fiyatlamalarda her şeyin başı para dersek, zincir verilerinde de ilk baktığım yer piyasadaki stablecoin miktarı oluyor. Ralli başlatacak düzenli stablecoin girişleri henüz yok. Buna karşılık borsalardaki Bitcoin miktarı da azalmayı sürdürüyor. Fakat diğer tarafta da madenci havuzlarında Bitcoin birikimi var. Öyleyse Fed belirsizliğinin de atlatılmasıyla Bitcoin başta olmak üzere altcoinlerde yükseliş yaz ayları başında başlayabilir. En azından 52.000-55.000$ aralığını test edebiliriz. Para girişlerini görmeden ralliden bahsedemeyiz.

Bir konu daha var ki bu hafta New York Meclisine gelmesi beklenen, çevresel faktörler nedeniyle iş kanıtı (proof of work) madenciliğine ilişkin tasarının gelmesi bekleniyor. Her ne kadar bu konu PoW madenciliğini yasaklamak değil dense de kısa süreli fiyatlamalarda risk yaratabilir.
Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda, ocak ayında test ettiği 32.700$ seviyesinden bu yana yükselen kanal mevcut. Kanalın alt bandı 37.500$ seviyesinden geçiyor. Yani bu noktaya kadar olan geri çekilmelerde 37.500$’a kadar olan bölge güvenli bariyer içi, gerisi panik satışlarının artabileceği bölge. 40.300$ seviyesinin geçilmesi ile 43.400$ seviyesine kadar tepkiler olabilir. Bu alan içinde işlemlerin sürmesini beklediğimiz Bitcoin’de Nisan başından bu yana ilk kez momentum artıya geçti. Bu nedenle geri çekilmelerde 37.500$ gerisi stop loss yeri olmak kaydıyla Bitcoin ve buna bağlı altcoin yatırımları yapılabilir. Altcoin sepetimizde HBAR, SFUND, QTUM, LUNA, AURORA devam ederken, ALGO’yu da ekliyoruz.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok