BitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin ve Etherum’da Son Durum Ne? Yükseliş için Hangi Seviyeler Geçilmeli?

Geçtiğimiz hafta gelen ABD (TÜFE) verileri beklenti üzerinde gelmesi Bitcoin olmakla birlikte paralel altcoin tarafında volatilite hareketleri etkisini göstererek satış baskısı oluşsa da sonrasında ise 19.000 dolar bölgelerinden alış baskısı ile bu seviyeden toparlanması dikkat çekti.

Etherum özellikle de eth/btc tarafında yükselişin Bitcoin’e oranla artışı dikkati çekti. Haftalık kapanış öncesi 1400 dolar seviyesine yükselen eth yeni haftaya olumlu bir grafik görüntü çizdi. Zincir üstü verisi bakımından ise Santiment verilerinde ETH yatırımcıları artışı diğer verilere oranla dikkati çekti. Uzun süredir düşüşün birazda olsa Temmuz ayında oldukça toparlandığını gözlemleyebildik. Özelikle Etherum fiyatındaki bu yükseliş Merge ile ilgili son gelişmelerin etkisinin büyük katkısının olduğunu gösterdi. Şu anda ikinci trend bölgesine yaklaşıyor bu trendin kırılımı önemli olacak. 1527 dolar bölgesinin kırılımı ile aşağıdaki seviyeler takip edilebilir.

Direnç Seviyeleri:  1727 / 1800 dolar

En yakın Destek seviyesi 1326 dolar

Bitcoin, Nisan ayından bu yana düşen trend çizgisinin altında işlem görüyor. Aynı zamanda Haziran ayındaki düşüş hareketi ile 18 Haziran günü 17.622 dolarda bir dip oluşmasına sebep oldu. Bu dip fiyat ile higher low yapısı oluşturarak fiyat bu noktadan sonra yükselişe geçti ancak kırılımdan sonraki önemli bir seviye olan 22.527 direnç çizgisi üzerine geçemedi . Bu bölge üzeri günlük kapanışlar bir sonraki yükseliş için önemli bir adım olabilir. Bu bölge üzeri kapanışlar ile sol taraftaki imbalance mumlarını kapatarak 28000 dolar direnç bölgesine gidebilir. Bu bölgeden red gelmesi ve bölge üzerinde tutunamaması durumunda düşüş derinliği artabilir.  Buradaki bölgenin kırılımı önemli olacak. Bir sonraki önemli bölge 22.527 Kırılımdan sonra 21.888 destek haline gelmesi ile yükselişi başlatması için bir adım olabilir.

Temel analiz açısından ise Fed’in bu ayın sonunda faiz artırımı konusunda büyük adımlar atmaya zorlayacak olması ve bilindiği üzere Fed’in 75 baz puanlık artışına artık kesin gözüyle bakılması  ve son verilerle 100 baz puandan konuşulması gibi negatif etkiler Bitcoin ve altcoin’ler açısından olumsuz etki yaratacak olması ve teknik olarak önemli direnç seviyelerinden olası sert geri çekilmelere de dikkat etmek gerekecektir.

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok