BitcoinKripto Para

Bitcoin’de Kırılım Hangi Yöne Doğru Olacak? Önemli Seviyeler Nereler?

Geçen sene sonu Aralık 2021’den bu yana bitcoin tarafında en düşük seviye olan 26.700 dolar seviyelerine gerileyerek değer kaybetti. 13 Mayıs tarihinden bu yana ise fiyat alt destek olarak 28.800 dolar üst bant olarak ise 31.500 dolar arasında hareketine devam etmektedir. Diğer bir yandan 8 hafta değer kaybederek aralıksız üst üstte kırmızı mum kapanışı yapması da dikkat çekti.

Bir başka veri ise kripto para genelindeki borsalara baktığımızda bitcoin tarafında vadeli işlem hacminin son 2 sene süresini ele aldığımızda diğer sürelere kıyasla Mayıs 2021 tarihinden bu yana son bir senedir hacimsel azalmayı görebiliyoruz.

 

 

Peki bu hafta bitcoin ne yönde hareket edebilir?

Son zamanlarda paralel giden nasdaq ile tekrar paralel hareket etmesi halinde btc tarafında bu hafta itibari ile önce 32.400 ve daha sonrasında 34.000 dolar direnç seviyeleri ve bu bölgenin üzerinde kalıcı olması halinde 38.000 dolar test edilmemiş olan direnç alanına hareket görülebilir.

 

Parite: Nasdaq

Bunun yanında negatif ayrışan dxy endeksi tarafında ise tutunduğu trendi aşağı kırması durumunda ve gelebilecek düzeltme hareketiyle btc tarafında fiyatın toparlanması ile belirtilen direnç bölgelerine yükseliş  görülebilir.

 

Parite: Dxy

Dxy endeksine haftalık baktığımızda ise satış baskılı bir dönüş mumu oluştuğu görülmektedir. Aksi takdirde satış baskısının devamı ve direnç bölgeleri üzerinde kalıcı olamaması durumunda düşen trend yapısının devamını getirebilir. Önemli destek alanı 28.000 dolar bölgesinin kırılması durumunda ise belirtilen alt destek alanları takip edilebilir.

 

Parite: Btc

Son olarak şunu da unutmamak gerekir; şu anda hala bir satış baskısı var. Bu satış baskısının azalması ve yukarı yönlü bir baskının gelmesi için öncelikle 34.000 dolar bölgesi daha sonrasından 37.800 dolar direnç bölgesinin üzerine çıkılması gereklidir. Bunun dışında yükselişlerde hala düşen majör trendin baskısı altında olacağı unutulmamalıdır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok