BitcoinFinansKripto Para

Bitcoin’de Kısa Süreli Dip Görüldü mü? Terra Atağı Geçti mi?

Geçen hafta kripto para piyasalarında yaşanan Terra Dolar ve LUNA krizi sonrası kripto paralar yaralarını sarmaya çalışıyor. Terra’nın yerel tokeni Luna ve stabilcoin TerraUSD (UST), UST’nin ABD dolarından sabit değerini kaybetmesiyle geçen hafta serbest düşüşe geçmişti. Her zaman 1 dolar değerinde olması gereken UST, değerinin neredeyse tamamını kaybetti ve Vakıf bu eşitliği sağlamak adına elindeki 80 binden fazla Bitcoin’i satmak durumunda kaldı. 7 Mayıs-17 Mayıs arası fiyat değişimlerine bakıldığında Bitcoin’in 26.000$ seviyesine gelmesinde bu Bitcoin satışlarının olduğunu görüyoruz. Fakat işin iyi tarafı Luna Vakfı’nın duyurusuna göre ellerinde satacakları ve piyasayı aşağıya çekecekleri Bitcoin’leri kalmadı.

Goldman Sachs, kripto para birimlerine kurumsal talebin artmaya devam edeceğini söyleyerek Barclays’ ile birlikte kripto alım satım platformu Elwood’a yatırım kararı aldı. LUNA çöküşünün oluştuğu hafta özel sektör fırsat bilerek yatırım kararı aldı.

Borsalarda LUNA haftası yaşanan Bitcoin girişleri yeniden normale döndü ve çıkışlar hem Bitcoin hem de Ethereum’da görüldü. Buna karşılık bir de borsalara Tether gönderimi yapıldı. Yeni para girişlerinin yanı sıra stablecoin rezervlerinin kripto paralara dönüşü zayıf olsa da piyasadan para dışarı çıkmadı, yani piyasa daralmadı. Sektörde olumsuz haber gelmeden Bitcoin fiyatının toparlanmaya geçmesi durumunda panik yapan ve LUNA’nın sebebiyet verdiği düşüşle korkan yatırımcılar yeniden piyasa ile barışabilir, boşta duran stablecoinlerin bir kısmı yeni kripto alımları ile desteklenebilir.

1 – 3 aylık Bitcoin arzı, 1 hafta-1 aylık Bitcoin arzları da yine aynı şekilde azalmaya devam ediyor. Yeni çıkartılan coinlerin arzının düşmesi yeni alıcıların beklemeye geçtiğini gösteriyor.

Fakat piyasaya ralli gelmesi için yeni hesap açılımları ve var olan hesapların bakiyeli olarak aktif hesaba dönüşmesi gerekir. Şu anda böyle bir atılım yok, dolayısıyla tüm bunlar kısa vadede Bitcoin için ralliyi değil yükselişi destekliyor.

Bitcoin teknik olarak 31.500$ bant direncin aşmayı henüz başaramadı. Fakat momentumun artıya dönmesi ve temel-zincir verileri yönünden desteklenmesi grafikte 31.500$ seviyesinin kırılması ile üst direnci ve TOBO varış noktası olan 33.000$ seviyelerine doğru hareketlendirebilir. Bu hafta LINK, XRP, NEAR ve altcoinlerden SIS’i takip ediyoruz.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok