AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bitcoin’de Tepki Yükselişi Devam Edecek mi? Geçtiğimiz Hafta Altcoinler Tarafı Nasıl Şekillendi?

Geçtiğimiz hafta hem bitcoin hem de diğer altcoinler açısından yoğun bir haftayı geride bıraktık diyebiliriz. Bunun etkilerinden biri A.B.D tarafında açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve Fed‘in güncel görünümden daha şahin bir duruş sergilemesi ile birlikte ‘94 yılından sonra ilk kez 75 baz puanlık bir artış yapmış olması oldu. Piyasalar bunu ilk düşüş olarak tepki veresede akabinde kısa süreli bir yükseliş ile birlikte bir volatilite oluşmasına ve makro ekonomi tarafta negatif etkilerin devamı ile bitcoin ve altcoinlerin baskılandığını aynı zamanda yükseliş etkisinin yeterli olmadığını görebildik.

Yine bununla birlikte; geçtiğimiz dönemlerde A.B.D ekonomisinin eski verilerini incelediğimizde resesyon dönemlerinde faiz düşürmeye gittiğini görebiliyoruz. Öte yandan 2024 yılı içinde Fed üyelerinin faiz düşürme için beklentilerinde ise tekrar azaltma yoluna gidecek olması ve aynı zamanda bu döneme denk gelen kripto paralar tarafındada 2024 yılında beklenen bir halving süreci olacak olması kripto ekosistemi tarafına pozitif yansımaları görülebilir mi sorularını gündeme getirdi.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta önemli gelişmelerden bir tanesi ; endekslerdeki sert satış dalgası Bitcoin ve kripto para piyasasını etkilerken, bir diğer taraftan yatırılan kripto para birimlerinde faiz ve kredi almalarını olanak sağlayan Blokchain ağı olan Celsius Network platformdaki transfer ve para çekme işlemlerinin durdurulması ile birlikte piyasadaki aşağı yönlü hareketlilik sert bir şekilde artarak devam etti.

Bir diğer gelişme ise Tron DAO saldırısı ile TRX tarafında yaşandı. Bildiğimiz gibi Tronun stable  coini olan usdd’ nin yani tron dao’nun stabelcoini  geçtiğimiz hafta sonundan bu yana değer kaybı ile mücadele etti. Bu nedenle yatırımcı tarafında Tron DAO Saldırısı ile Düşüşler Derinleşmeye Devam Eder Mi? Bunun yanında yaşanılan Luna Terra olayı oluşur mu? Gibi yatırımcıların akıllarında soru işaretleri oluştu.

Tüm yaşanılan bu olumsuz haber akışlarına rağmen bitcoin tarafını teknik olarak inceleyecek olursak; 2 günlük zaman diliminde 2021 Kasım tarihinden bu yana hem Lower High yani düşen tepeler şeklinde ve buna karşılık gelen Higher Low düşen dipler ile oluşan yapı hem de önemli olan 22.547 ve 24.277 dolar destek bölgesi kırıldı. Bu bölgenin kırılması ile diğer bir önemli bölge olan 17.500 dolar seviyesine geriledi.

Peki şimdi bu bölgeden döndü diyebilir miyiz?

Majörde hala düşen trend yönünde olduğumuzu unutmamakla beraber karşımıza önemli direnç bölgesi olan 22.547 ve 24.277 dolar bant  aralığı çıkmaktadır. Bu tepki düşüşün tepkisi olmakla beraber günlükteki trendi döndüremediğinden ötürü henüz bu bölgeden döndü diyebilmemiz sağlıklı olmayabilir. 24.277 dolar direncinin kırılması ve haftalık kapanışlar ile beraber takip edilecek direnç bölgesi 28.700 bölgesi olacaktır. Bu bölgenin kırılamaması durumunda ise alt destek bölgeleri sırasıyla 20.090 – 17.600 ve 16.400 dolar bölgeleri olacaktır.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok