BitcoinKripto Para

Bitcoin’de yükseliş sürüyor

Bitcoin, rekor kıran ETF’lerin desteğiyle yükselişini devam ettiriyor.

Bitcoin haftanın ilk işlem gününde 49 bine yakın seviyeleri test etti. Bitcoin günü yükselişle tamamlaması durumunda yedi günlük seri ile Ocak 2023’ten bu yana en uzun prim serisini kaydetmiş olacak.

Son dönemde Bitcoin’i yukarı taşıyan ETF’lere girişler devam ediyor. 11 Ocak’ta işlem görmeye başlayan dokuz yeni spot Bitcoin fonu şimdiye kadar 9 milyar dolardan fazla yatırımcı girişi çekti.

Bloomberg Intelligence analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart bir notta, BlackRock Inc. ve Fidelity Investments’ın fonlarından ikisinin, piyasada en başarılı ETF’ler olarak sıralandığını yazdı.

Kripto platformu BTC Markets Pty’nin CEO’su Caroline Bowler, Bloomberg Television’da yaptığı açıklamada, “kurumsal paranın varlık sınıfına doğru artan bir hareketinin” göstergeleri olduğunu söyledi.

Kriptoda en eski fonlardan Grayscale Bitcoin Trust, yeni fonların hayata geçtiği gün bir ETF’ye dönüşmüştü.

ETF’lerin yarattığı heyecan geçen yıl Bitcoin’in yeniden canlanmasına yol açmış ve işlem görmeye başladığı gün Bitcoin 49 bin doları kısa bir süreliğine geçmişti. Yatırımcıların kâr realizasyonu ve ETF’lerin nasıl ilerleyeceğini görmek için beklemesi nedeniyle yaklaşık 10 bin dolarlık bir çekilme yaşanmıştı. Ardından gelen toparlanma, en son 2021’de görülen bir seviye olan 50 bin doları hedefe koydu.

Nisan ayında gerçekleşecek olan dört yıllık Bitcoin yarılanmasına ilişkin iyimserlik de kriptoyu etkisi altına alıyor. Yarılanma, madencilerin blok zincirindeki işlemleri doğrulayan güçlü bilgisayarları çalıştırmak için aldıkları Bitcoin miktarını azaltıyor. Bu olay genellikle tarihsel emsallere dayanarak fiyatlar için bir destek olarak görülüyor.

Fundstrat Global Advisors bir notunda, ETF girişlerinin yanı sıra, şu anda Asya’da devam eden Ay Yeni Yılı tatilleri sırasında Bitcoin’e yönelik duyarlılığın “tipik olarak olumlu” olduğunu yazdı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok