Bitcoin

JPMorgan’dan yeni Bitcoin raporu

Küresel yatırım bankası JPMorgan, son araştırma raporunda Bitcoin’i ele aldı.

JPMorgan, Nisan 2023’te gerçekleşmesi beklenen Bitcoin ağındaki halving (ödül yarılanması) öncesi bireysel yatırımcı talebinin hızla artabileceğine işaret etti.

JPMorgan analistleri, madencilik ödüllerinin yarılanacağı ve BTC arzının kısılacağı halving sonrası, BTC üretim maliyetinin 2 kat artarak yaklaşık 40.000 dolar olacağını tahmin ediyor.

JPMorgan raporunda, 2016 ve 2020 yıllarında gerçekleşen halving sonrası dönemlerdeki yükseliş eğilimlerine de değiniliyor. Verilere göre, 2024’te Bitcoin’deki ödül yarılanmasının yükseliş için önemli bir tetikleyici olacağı ihtimalinden söz ediliyor.

Raporda yükselişin bireysel yatırımcı tarafından yönlendirilebileceği üzerinde duruldu. Kurumsal yatırımcılar için ise karamsar bir tablo çizildi.

Analistler, kurumsal yatırımcıların 2022 yılında kripto sektöründe yaşanan olumsuzluklardan etkilendiğini düşünüyor. Buna göre kurumsal yatırımcılar, dolandırıcılık faaliyetlerinden, volatilitenin yüksek olmasından ve ABD’de piyasayı baskılayan belirsiz ortamdan olumsuz etkileniyor.

Yatırımcılar, ABD’de 2023’ün ilk çeyreğinde ortaya çıkan bankacılık krizinde Bitcoin ile birlikte altın ve gümüş gibi emtialara yöneldi. Bu dönemlerde Bitcoin talebinin bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirildiği üzerinde duruldu. Kurumsal yatırımcıların, daha çok altını tercih ettiğine dikkat çekildi.

Halving (Yarılanma) nedir?

Halving kelime anlamı olarak “yarılanma” demektir. Madencilik ile üretilen kripto para birimlerinde, üretim esnasında blok başına düşen ödülün belirli zaman aralıklarında yarıya düşürülmesini ifade eder.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok