Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) , kısa bir süre tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştıktan sonra Salı günü %7'nin üzerinde değer kaybederek piyasa genelinde bir satışa ve dalgalanmanın ortasında 1 milyar dolardan fazla likidasyona neden oldu.

En düşük 60.800 dolara kadar geriledi ancak Asya'da sabah saatlerinde 67.661 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda 67 bin 14 dolar ile 24 saat öncesine göre yüzde 5,84 yukarıda.

Bazı gözlemciler, satış baskısının büyük olasılıkla tarihi zirvelerde kâr realize etmekten ve madencilerin bitcoin varlıklarının bir kısmını elden çıkarmalarından kaynaklandığını ifade ediyorlar. Veriler, spot bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) girişlerin güçlü kaldığını ve BlackRock'ın Salı günü 760 milyon doların üzerinde para topladığını gösteriyor.

Bu arada bazı piyasa analistleri, madencilik ödüllerini yarıya indiren Nisan ayındaki beklenen yarılanma olayı yaklaşırken bitcoin için yüksek fiyat hedeflerinin görüşte kaldığını savundu.

Bitcoin ödül uygulaması Lolli'nin CEO'su Alex Adelman bir e-postada, "Günlük ortalama 500 milyon dolar girişle bitcoin ETF'lerinden gelen talep yeni üretimi geride bırakmaya devam ettikçe, bitcoin'in devam eden yükselişinin sürdüğünü görebiliriz. Yarılanmanın ardından, artan kıtlık ve perakende ve kurumsal yatırımcılardan gelen güçlü talep muhtemelen bitcoin'in fiyatını daha da yükseltecektir. Yarılanmayı takip eden tarihsel trendlere göre, bitcoin'in fiyatı önümüzdeki yıl 150.000 doları aşabilir" dedi.