BitcoinKripto Para

Bitcoin’de Beklenen Seviyeler Neler? Bitcoin Madencileri 2022 Senesini Nasıl Geçirdi?

Senenin sonuna yaklaşırken hem makro taraftaki endeksler hem de mikro tarafındaki paritelerdeki düşüşten sonra oluşan yatay trend yapısı sebebiyle yatırımcılar piyasadan çok fazla bir verim alamadı.Bununla beraber ABD enflasyon verisi, FED’in faiz kararı ve ardından hafta kapanışı ile ABD tarafından açıklanan işsizlik başvuruları beklentilerin altında gelmesi ile gelen bu gelişmelerin FED’in şahin bakış açısına doğru yönelme ihtimalini güçlendirdi.

Yıl bazında 2022 yılına kripto para madencileri tarafından baktığımızda dünya genelinde enerji fiyat artışı, ülkelerin uyguladığı sıkı para politikalarından dolayı zorlaşan finansman maliyet ve Bitcoin’in piyasa değerinin %65 gerilemesi nedeniyle zor bir yıl geçirdi.

Buradan da yapılan araştırmalarda piyasanın önde gelen araştırma şirketlerinden Hashrate Index verilerine göre halka açık faaliyet gösteren BTC madencilerinin borcu 4 milyar dolara ulaştığı görülmekte.

Teknik tarafta Bitcoin dün haftalık kapanışını 16.832 dolar seviyesinde gerçekleştirdi. Bu seviyeye günlük zaman diliminde baktığımızda son düşüşün fib. 0.618 önemli düzeltme seviyesi aynı zamanda direnç bölgesinin altında fiyatlanmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Geçmiş fiyat hareketlerinden de önemli bir satıcılı seviye olmakla beraber MA [50] ve [200] günlük hareketli ortalamalarında altında kalıp tepe fiyatlarının bir önceki seviyeyi geçemediğini görebiliyoruz.

4 saatlik zamansal grafiğe göre ise MA 200’ün altında işlem görmeye devam eden Bitcoin’in yeniden 18.400$ seviyesini test edebilmesi için 17.500 ve 17.800 dolar ara direncini geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde bu bölgeden aşağı yönlü baskı gelmesi ile önce 16.200 destek seviyesinin daha sonrasında 15.700 dolar talep bölgesine kadar geri çekilmesine sebebiyet verebilir. Tekrardan 15.400 dolar civarının yeniden test edilmesi durumunda ise özellikle Kasım’dan bu yana yaşanan zayıf tepkimeler nedeniyle bu bölge alıcılar tarafından zayıf kalıp dayanamayabilir.

Özetleyecek olursak; Bitcoin, Çarşamba gününden hafta sonuna kadar sadece %2’lik bir aralıkta işlem gördü. Bu durumun en önemli nedeni ise Noel tatili yaklaştığı için yatırımcıların işlem yapmaktan uzaklaşması oldu diyebiliriz. Bu süre zarfında yatırımcılar piyasadan çok fazla bir verim alamadı.Bundan sonraki süreç için teknik olarak aylık kapanış ile gelecek fiyat seviyeleri önemli olacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok