AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bitcoin’de Düşüş Bitti Mi? Önemli Destek ve Direnç Seviyeleri Nereler?

Global endeksler geneline baktığımızda özellikle son 1 aydır S&P 500, Nasdaq, Dow Johnes endekslerinde yükseliş yönünde hareketlilik söz konusu iken DXY endeksi tarafında ise 99 seviyesinden 97 seviyesine geri çekilme ile beraber bir yatay hareketlilik ön plandaydı. Nisan ayından bu yana ise 97 seviyesinden 100 dolar bölgesine bir yükseliş geçekleşti.

Makro ekonomi tarafındaki bu hareketlilik ile beraber bu etkilerin kripto paralara yansımalarını görebilmekteyiz.

Geçen hafta 46.800 dolar bölgesinden yapılan açılış fiyatından sonra 48.100 dolar bölgesinden gelen geri çekilme ile beraber bu hafta aşağı yönlü düzeltmeler görüldü. Diğer taraftan total2 endeks tarafına baktığımızda ise 1.26 seviyesinden 1.1 seviyesine oluşan değer kaybı ve hafta sonundaki düşük hacim seyrinin hakim olması ile bir çok altcoinde geri çekilmeler gerçekleşti.

Günlük zaman diliminde incelediğimizde 14 Mart tarihinden gelen impulsive dalga hareketinin dip seviyesi olan 37.600 $ bölgesinden yükselişini yapmasından sonra alıcılar 48.000 dolar bölgesi üzerinde tutunamadı ve fiyatın yapmış olduğu son impulsive hareketinden sonra oluşan düzeltme seviyesi olan ( fib. Retracement) 0.618 seviyesinde tutunmakta olduğu görülmektedir. Aynı zamanda bu bölge 21 günlük EMA nın kırılıması ile alt seviyesine denk gelmektedir. Bu destek bölgesinde alıcılar başarılı olurlarsa tekrardan önemli bir direnç seviyesi olan ve aynı zamanda hacmin yoğun olduğu bölgeler 44.000 ve 45.000 dolar bölgelerine hareketlilik görülebilir.

 

Bir alt zaman dilimi olan 4 saatlik zaman dilimine geçtiğimizde ise düşüş ile beraber 47.700 dolarlık desteğin kaybedilmesi ile 21günlük hareketli ortalamanın altında hareket ettiğini görebilmekteyiz. Buda, satıcılar tarafından bu bölgenin hala etkili olduğunu göstermektedir. Gün kapanışları ile fiyat 42.000 doların altına düşerse satış baskısı yoğunlaşabilir. Bu durumda ise alt destek seviyeleri olan 39.121 dolar ve 37.868 dolar bölgeleri takip edilebilir.

Bir başka veri ise aşırı alım ya da aşırı satım durumlarının sinyali veren osilatörlerin geneline baktığımızda bitcoinin dip seviyelerde olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Fakat MACD tarafındaki hareketli ortalamalar tarafında henüz pozitif yöne bir geçiş söz konusu olmayıp fiyattaki düşüş baskısını tetikleyici göstergelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Diğer taraftan önemli onchain metriklerinden biri olan Nupl değerini fiyat tarafı ile incelediğimizde; piyasada realize edilmemiş kar ve zararları görmemizi sağlayan verinin 0,42 seviyesini destek yaptığını görebiliyoruz. Önemli bölge ise 0.5 bölgesi olup üzerinde kalıcı olarak geçilmesi gerekir. Bu seviyeyi fiyat ile incelediğimizde güçlü direnç alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. 0.42 üzerinde kalıcı olamaması durumunda ise 0.39 seviyesi olan aynı zamanda btc tarafında bu değere gelen 38.400 dolar destek alanına geri çekilme durumu oluşabilir. Bu veriler doğrultusunda yükseliş görülebilmesi ve devamı açısından 0,5 üzerinde kalıcı olup nihai olan hedef bölgesine gerçekleşecek çıkış ile 0.75 ve üzerinde bir değer görülebilmesi gerekecektir.

Özetlemek gerekirse gerek onchain verilerini gerekse fiyat analiz değerlerini incelediğimizde yükselişin gelebilmesi için 21 EMA’nın üzerinde bir kalıcılık ve alıcıların bu bölgede üstünlüğü ile beraber fiyatı 45.400 doların üzerine çıkarması ve sürdürmesi gerekecektir. Aksi takdirde hem dxy nin artışı hem de onchain metriklerinde nupl değerinin o.5 değerinin altında hareketi ve hareketli ortalamaların altındaki seyirler fiyat hareketlerinde geri çekilmelere neden olabilir.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok