BitcoinKripto Para

Bitcoin’de Kısa Vadede Düzeltme Gelir mi? Almalı mı Satmalı mı?

Küresel piyasalar yılın ilk FOMC toplantısı öncesinde sakin seyrini sürdürürken, Dolar Endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin tersine dönmesi ile birlikte risk iştahı sakin bir şekilde devam ediyor. Kripto paraların son 18 gün içinde yüzde 30 civarında yükselmesi sonrası her ne kadar risk iştahı desteklese de teknik görünümlerinde uyuşmazlıklar oluşmaya başladı. Fakat temel yönden de aşağı çekecek ‘henüz’ bir haber bulunmaması aksine alt projelerin 2023 başında açıkladıkları yol haritaları ve güncellemelerle hareket ettiklerini de görüyoruz.

Bitcoin ve Ethereum’da artan aktif ve yeni adres sayıları bu süreçte artış gösterirken, buna paralel korku ve açgözlülük endeksinin de ‘nötr’ seviyelere gelmesi de  hareketle beraber uyumlu olarak gerçekleşti. Fakat neredeyse 22.000$ seviyesine yaklaşan Bitcoin’de bir miktar madenci satışının da olduğunu görüyoruz. Bu tek başına düşürecek bir neden olmasa da madencilerin katılmadığı bir yükselişin ralliye dönüşmesini de beklemiyorum. Bu nedenle piyasanın yükseliği bu dönem içerisinde yeni bir ‘haber’ etkisi gelene kadar yeni işlem yapmak yerine var olan pozisyonlarla kısa vade hareket etmeyi yeğliyorum. Olası beklenen düzeltme hareketi de Bitcoin’de yüzde 6-7’yi gösterirken, mevcut seviyelerden ele aldığımızda 20.000$ bölgesine tekabül ediyor. Ancak böyle bir düzeltmede portföye yeni fon ya da coin eklemeyi düşündüğüm gibi düzeltme olmadığı durumda aynı senaryoyu 21.500-21.700 seviyelerinin yukarı yönde kırılması durumunda tekrarlamayı düşünüyorum. Piyasaya mevcut seviyelerden alıcı gelebilmesi için haber etkisine ihtiyaç duyulsa da 20.000$ üzeri aylık kapanış da piyasayı olumlu etkileyebilecek veri olacaktır bizim için.

Bu hafta MATIC’in çatallanması, Floki ile Binance Pay anlaşmasını ve Shiba’nın yeni Shibarium beta test ağını devreye alması ile bu altcoinlerde hareketlilikler meydana geldi. Optimism ve Arbitrium’daki yükselişler de ağ kullancı sayısındaki artıştan kaynaklandı. Önümüzdeki 25’inde Kava 12 sürümü ve Hedera’nın test ağını teste sokacak olması da yine bu coinlerde veri bazl hareket oluşturabilir.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda kısa vadede oluşan gösterge-fiyat negatif uyuşmazlığı 22.000 seviyesi kırılmadıkça etkili olacaktır. Teknik literatürde uyuşmazlıklar genellikle gösterge yönünde bozulduğu için MACD’de oluşan görüntünün 20.000$ seviyelerinde düzeltmesini yapması beklenir. Bu nedenle yeni alımlar için bir kırılma görmemiz şart. Biraz daha konuyu açarsak, düzeltme hareketinin başlayıp bitmesi ya da yukarı yöne doğru hacimli bir yükseliş ile negatif uyuşmazlığın nadir görülen fiyat tarafındaki yükselişle son bulması gerekir. Uzun vadede Bitcoin’de FTX öncesi seviyelere geri dönmemiz ve 15.000 bölgesinde dip yapmamız ile birlikte fiyatta normalleşme adımlarına başlamış görünnüyor. Bu nedenle bu seviyelerden aldığım Bitcoin’leri kısa vadeli hedeflerle bozmayı pek de düşünmüyorum.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok