BitcoinKripto Para

Bitcoin’de Yakın Mercekte Dibe Yakın Yerdeyiz

FTX borsasının batışı ile zor günler geçiren kripto para sektörü üzerinde gri bulutlar dolaşmaya devam ediyor. Hangi ve kaç tane kurumun FTX ile bağlantısı var henüz fatura bilinmezken, bunlarla meşguliyetimiz esnasında unutmamız gereken taraflar var ki bunlar madenciler ve diğer tarafta uzun dönemli HODL’cılar. Orta ölçekli madenci grubun Bitcoin çıkarma maliyeti 14.000$ civarında bulunurken, 15.000-16.000$ bandında bulunan Bitcoin fiyatı başa baş maliyet noktasına yakın seyrediyor. Özellikle madencinin borçları da varsa, operasyonel maliyetin üzerine finansman maliyeti konduğunda başa baş noktaları cari fiyata yaklaşıyor. Bu nedenle madencilerin henüz birikime geçmesi beklenmezken, uzun dönemli Bitcoin sahipleri de 6 Kasım’dan bu yana 48bin adet BTC sattığını görüyoruz. Yine de bu dönemdeki en büyük şansımız Fed’in faiz artırım hızını yavaşlatacağı beklentileri ile ters korelasyonu olan dolar endeksinin zayıflaması. Yeni açıklanan ekim ayı ÜFE verileri bize enflasyon baskısının azalmaya ve TÜFE-ÜFE arasındaki makasın daralarak, doların baskısının zayıflaması yönünde bize sinyal veriyor.

Para girişlerinin sektör üzerindeki etkisi az ancak Bitcoin’in borsalardaki arzının rekor seviyelere düşmesi ve FTX sonrası bir çok BTC’nin soğuk cüzdana çekilmesinin fiyatlar üzerindeki olumlu desteği ile Bitcoin 15.000$ seviyesi üzerinde tutunuyor.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda haftalık periyotta var olan iki alçalan trendin, 48.000$ seviyesinden itibaren var olanı yukarı yöne doğru kırılma yaşadı. Bitcoin’in 22.000$ seviyesini kıramayarak yeniden 15.300$ seviyesine geri çekilmesi ile de throwback yaşandı. Dolayısıyla 15.800$ seviyesi yeniden ana destek haline geldi ve tam da bu yönde aynı periyotta MAC-fiyat arasında pozitif uyuşmazlık baş gösterdi. Yukarıda kısa vadeye ilişkin tehlikelere değinsek de teknik bize haftalık grafikte yani biraz daha orta vadeye yayılan periyotta Bitcoin’in 15.300$ seviyesinden destek bularak tepkiler verebileceğine işaret ediyor. Bu nedenle güncel haber ve gelişmeler altında Bitcoin’de dibe yakın olduğumuz işaretinin veriyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok