AltcoinlerBitcoinEthereumKripto Para

Bitcoin’de Yükselişin Devamı Gelir mi? Bilançolar Açıklanıyor!

Geçtiğimiz haftaya oranla Bitcoin, hafta sonunda yatay bir görünüme sahip olup pozitif görünüm sürmeye devam etti.  Son 3 haftadır yükselen BTC, 22.800 dolar seviyesine kadar yükselişini devam ettirdi. Bunun yanında birçok altcoin projesi de aynı süreçte %20’ye ulaşan yükselişler yakaladı. Altcoin tarafında ise Ethereum başta olmak üzere hafta sonu hareketlerinde 1500 dolar direnci kırıp 1.600 dolara doğru daha cılız hamle yapsa da haftayı 1600 bölge üzerinde kapatıp bu seviyede tutunmaya çalışıyor diyebiliriz.

Temel tarafta ABD TÜFE verisi ile yüksek ivmeli yükselişler görülürken geçtiğimiz hafta ise yine ABD tarafında açıklanan satışların beklentinin üzerinde düşük gelmesiyle TÜFE verisinin etkisinin kısıtlı kaldığı görüldü. Buna bağlı olarak risk iştahının bir miktar azaldığını gördük.

Bununla beraber ABD Adalet Bakanlığının önemli bir açıklama yapacağını duyurmasıyla piyasada tedirginlik oluşsa da aynı zamanda büyük şirketlerinden Genesis’in iflas haberinin gelmesi olumsuz etkilerinin kısıtlı kaldığı görüldü.

Bu yükselişte güçlenen Bitcoin ve Altcoin Projelerinde Short Pozisyonlar Likidasyona Uğradı. Teknik tarafa geçtiğimizde ise;

Bitcoin önemli direnç seviyesine takıldı

Teknik olarak incelediğimizde Bitcoin’in bu hafta ortalama 21.300 dolar seviyesindeki en kritik direnç bölgesini geçerek haftalık direncin üzerinde kapatmayı başardı.

Mevcut durumda ise, dik ivmeli bir yükseliş sonrası oluşan yataylığın piyasada kar realizasyonunu tetikleyebileceği şeklinde ilerleyebileceğini göz ardı etmemek gerekir. Olası bir düzeltmede ise şu an haftalık destek seviyesi 21.200 dolar aralığın en yakın destek bölgesi olarak duruyor. Daha aşağıda ise 19.200 dolar ve 18.500 dolar seviyeleri yeniden gündeme gelebilir. Olumlu senaryoda ise trendi koruması ile ilk direnç bölgesi yaklaşık 25.200 seviyelerine kadar bir yükseliş görebiliriz.

Diğer yandan CryptoQuant ve Santiment’in son verilerine baktığımızda, balinaların Bitcoin biriktirdiğini gösteriyor. Güncel verilere göre, Santiment verileri, balinaların bu yılın başından bu yana yoğun birikim yapması nedeniyle BTC’nin fiyatının 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Rapora göre, 1.000 ila 10.000 BTC tutan balinalarının geçtiğimiz Aralık ayında BTC’lerini sattıklarını gösteriyor.

Peki Bitcoin, Önemli Satıcılı Bölgeyi Geçip Bu Seviyeye Ulaşabilir Mi?

Önemli satıcılı bölgelerden biri olan 21.550 dolar seviyesini başarılı bir şekilde desteğe çevirdikten sonra, bir sonraki en önemli direnç seviyesi 23.300 ve 23600 dolar takılı kalıp bu seviyeden ret aldığını gördük. Önemli 9 günlük EMA (Üstel Hareketli Ortalama) hala 20 günlük EMA çizgisinin üzerinde konumlandığı için BTC için günlük teknik göstergeler hala trendin yukarı ve yükseliş yönlü olduğunu gösteriyor. Günlük RSI göstergesi de aşırı alım bölgesine doğru hafif pozitif eğimli görünmekte. BTC’nin fiyatı mevcut direnç seviyesi olan 23.600 doların üzerine çıkarsa ve bu noktayı desteğe çevirirse, bir sonraki hedef 25.150 dolar olacak.

Öte yandan, BTC’nin fiyatı 22.500 dolardaki desteğin altına düşerse, bir sonraki destek seviyesi 21.550 dolar desteği takip edilebilir.

Bilançolar Açıklanıyor

Bu hafta ABD tarafında birçok şirket bilanço açıklayacak. Salı günü Microsoft kazanç raporu açıklanacak ve beklenti altı bir veri raporu gelmesi halinde hisse senedi piyasalarında geri çekilme getirme olasılığını göz ardı etmemek gerekir. Hisse senetlerinin geri çekilmesi riskli varlıklarda yani kriptoda da geri çekilmeleri beraberinde getirebilir.

Çarşamba günü ise Tesla’nın raporları geliyor. Çarşamba günü açıklanacak olan verilere göre Elon Musk’ın Aralık ayı bitmeden Bitcoin almış olup raporda yayınlanması olumlu etki yaratabilir. Aksi halde satış haberinin gelmesi piyasalarda olumsuz etkilerini görebiliriz. Bunu çarşamba günü rapor açıklandığında göreceğiz. Fidelity trilyon dolarlık bir dev ve daha da önemlisi kripto paralarla ilgileniyor. Onun raporları da aynı gün açıklanacak.

Bir diğer yandan SEC Spot Bitcoin ETF

Cuma günü ARK ve 21Shares tarafından oluşturulan Bitcoin ETF başvurusunun muhtemelen diğerleri gibi SEC tarafından reddedildiğini görebilmemiz mümkün olabilir. Aslına bakarsak Cuma günü de en az Salı ve Çarşamba kadar önemli diyebiliriz. Onay gelmesi halinde Bitcoin tarafında fiyata olumlu yansımalarını görebilmemiz mümkün olabilir.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok