AltcoinlerBitcoinEthereumKripto ParaRipple

Bitcoin’de Yüzler Bir Süre Daha Gülmeyebilir, Aptos Mağduriyetlerine Dikkat

Yaklaşık bir yıldır yüzlerin gülmediği kripto para piyasası son dönemde yaşanan Ethereum Merge ve FOMC toplantıları dışında pek bir hareketlilik görememişti ki 19 Ekim’de dünya borsalarında listelenen Aptos (APT) dışında. ‘Solana Killer’ olarak tanımlanan bu projenin arkasında başarısız olan Facebook’un kendi coini Diem’in ekibi bulunuyor. Dün 4,50$ ile başlayan işlemlerde kimi borsalar 60$ fiyat gösterirken bir hayli volatil seyir izleyen APT şuan 8,30$ seviyelerinden işlem görüyor. Fakat altyapı çalışmaları henüz bitmeyen bu yeni blokzincir yatırımcıların dikkatini Bitcoin’den daha hızlı işlem geçmesi (saniyede 160.000 kadar işlem) ile çekmiş durumda. Fakat konu şu ki yatırımcılar uzun süredir durağan piyasaya alıştıkları için bu denli hareketli bir coin FOMO yaratabilir ve bu tarafa yanlış yatırımlar yönlenmesine neden olabilir. Özellikle altyapısı tamamlanmayan ve soru işaretleri olan bu coini türev ürünlerini getirmeye hazırlanan borsalarda geniş fiyat aralık farkları görebiliriz. Bu nedenle türev kontratların gelmesi volatiliteye neden olacak. Henüz fiyatın oturmaması nedeniyle de uzun dönemli yatırımlar adına düşünmek için çok erken.

ABD tarafında finansallar açıklanırken, risk iştahının zayıf olması ve bir çok kurumun resesyona ve endekslerde derin düşüşü beklemeleri nedeniyle para riskli varlıklara uğrayamıyor. Bilanço daraltma operasyonlarına ECB’nin de katılacak olması 2023 yılı için ralli beklentilerini de azaltıyor. Risk iştahsızlığı ve balina yoğunluğunun az olması nedeniyle Bitcoin 20.000$’ı aşamazken, borsaların elindeki Bitcoin miktarının 4 yılın en düşük seviyesinde olmasıyla şimdilik 18.500$ üzerinde tutunabilen Bitcoin mevcut. Mt.Gox’daki dağıtılacak Bitcoinler ise 2023 yılının ilk çeyreğine kalmış gözüküyor. Ripple davası ise kasım ayı sonunda özet karar beklense de SEC’in süreyi uzatması durumunda mart ayına da sarkabilir.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda, 18.500$ seviyesine doğru denemelerde şimdilik tutunma sağlasa da trend aşağı ve hacim gittikçe zayıflıyor. Bu nedenle yatay piyasanın yukarıda 20.500$’ı kıramadığı sürece aşağıda 17.200-17.500$ aralığına yönelmesi söz konusu. Bu nedenle ağırlıklı işlemler satış baskılı giderken 19.600$ üzeri konulacak stop loss ile trendle aynı yönde olan satış tarafında bulunmak kısa vadeli strateji.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok