AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bitcoin’in İskontosu Cezbedici

Dünya, Çin’den gelen COVID ve kapanma görüntüleri ile tekrar sarsılırken, finansal piyasaların genelinde sert satıcılı seyirler yaşandı. Bitcoin mart ayı ortasından bu yana ilk kez 40.000 seviyesinin aşağısıa indi ve sadece bir günde tüm kripto paralarda 450 milyon dolarlık alım (long) pozisyonu tasfiyesi yaşandı. Dip ve zirve tahminlerini pekiştirmede kullandığımız korku endeksi Bitcoin 40.000 aşağısında 20 seviyelerine kadar geriledi ve aşırı korkuya işaret etti. Ancak zincir verileri ve gündemdeki haber akışı bu kadar korkutucu ortama işaret etmezken, korkunun abartılması bana ‘herkesin korktuğu yerde sen açgözlü ol’ lafını hatırlattı. Bu nedenle gündemdeki haber akışı düşüşlerde satın almak için yanında mutlaka nakit bulundur diyor. Örneğin Mastercard, metaverse ve NFT konularında 15 ticari marka başvurusu yaptı. Ethereum 2.0 yolunda bir çatallanmaya daha giderek adım adım yoluna devam ediyor.  

 

Zincir verilerine bakıldığında borsalardan çekilen Bitcoin miktarı artarak sürüyor. Bunun yanı sıra piyasadaki stablecoin girişleri de hevesli görünüyor. Sonuç olarak madencilerin satışları dışında zincir verileri 40.000 seviyesinin altına işaret etmiyor. Bu nedenle temel ve kantiratif olarak Bitcoin ve altcoinler 40.000 altında iskontoya işaret ediyor. 

 

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; geçen hafta sizlere ikili tepe ve 200 günlük ortalamanın oluşturduğu dirençle 42.000 hedefi vermiş ve bu hedefi tamamlamıştık. Hatta 40.600 seviyesinden geçen kanal alt bandını retest etmesi de sağlıklı olacağından söz etmiştik. Bu ‘sağlıklı’ düzeltme tamamlandı. Bu sürecin ardından Bitcoin yeniden 40.600 seviyesi üzerine çıkması ile 44.600-45.000 seviyelerine tepkilerini sürdürmesini bekliyorum. Fakat 39.000 stop loss olarak bekletilmelidir. Olası alım pozisyonlarının çözülmesinde hızlı satışlar 36.000 seviyesine kadar uzayabilir. Bu nedenle beklentilerimiz temel olarak yukarı yönde desteklenirken, teknik olarak da 40.600 üzerindeki kalıcılık satın alınması yönünde olacak. Bu hafta MANA, NEAR, AURORA, AVAX, SFUND, QTUM ve ADA takibimde olacak.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok