BitcoinKripto Para

BTC 25.000 Dolar Seviyesini Zorlarken Bir Sonraki Hedef Seviyesi Neresi?

Bitcoin geçtiğimiz hafta ilk defa Ağustos 2022 tarihinden bu yana tekrardan 25.000 dolar seviyesine ulaştı. Cuma gününden bu yana ise Bitcoin dar bir aralıkta yatay hareketine devam ederek haftalık kapanışını yaklaşık 24.000 dolar seviyesi üzerinde yapmayı başardı. Son dalgalanma hareketine rağmen, BTC geri çekilmesi ile hala önemli hareketli ortalamaların MA 50-100-200 üzerinde tutunduğunu görebilmekteyiz. Bitcoin şu anda 24.400 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte %3 artış göstermektedir.

Günlük zaman diliminde teknik verileri incelediğimizde; 20.400 dolar seviyesinden gelen yükselişin düzeltme seviyesi olan %70.7 Fibonacci ‘den destek aldığı ve yükseliş eğilimine devam ederek 23.300 bölgesini önemli destek haline getirmiş olduğu da görülmektedir.

Bir sonraki adıma bakıldığında, Bitcoin’in bir sonraki engeli 2 defa ret gelen 25.300 dolar seviyesi olacaktır. Bölge üzeri kapanışlar ile 26.000 dolara ulaşmak için alıcılar tarafından bir baskı hareketi görülebilir. Aksi takdirde 24.300 dolar seviyesi altı kapanışlar ile 23.300 önemli destek seviyesine geri çekilme oluşabilir.

Aynı zamanda 50 günlük hareketli ortalama, Bitcoin’de olan bu yükseliş eğilimini desteklediğini görebiliyoruz.

Bununla beraber altcoinleri yakından ilgilendiren Bitcoin dominans değerlerine baktığımızda %44.02 ile hem trendi hem de direnci zorlayarak üstüne çıkışı zorladığını böylesi bir olasılığın oluşması durumunda bazı altcoinler üzerinde biraz daha baskılanma hareketi görülebilir.

Geçtiğimiz hafta Litecoin (LTC) Hashrate Oranı Rekor Kırdı! Peki Yükseliş Nereye Kadar Gerçekleşebilir?

Litecoin Foundation resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Litecoin’in (LTC) hashrate oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Geliştiriciler LTC ağ zorluğunun 2.423.170 blok işlenirken anlık olarak 886 TH/s seviyesini gördüğünü belirtti. Bu durum aslında madencilerinin Litecoin üzerinde çalışmaya daha fazla ilgi gösterdiğini gözler önüne serdi diyebiliriz.

Teknik olarak fiyata baktığımızda ise; 4 saatlik zaman diliminde yükselen bir takoz yapısı oluşması ihtimaline karşılık fiyatın önemli destek seviyesi olan 95 dolar seviyesinden tekrar tepki alarak ikinci bir dip seviyesi ile yükselişine devam etmekte. Bu destek seviyesi alıcılar tarafından korunması durumunda 99 dolar olan ilk direnç seviyesi sonrasında 106 ve 110 seviyeleri önemli olacak. Aksi takdirde 95 ve 96 dolar bölge aralığının altındaki kapanışlar ile 89 ve 90 dolar seviyeleri takip edilebilir.

Bu haftanın önemli gelişmelerine baktığımızda ise Çarşamba günü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının açıklanacak olması ile FED tutanaklarının olumlu olması piyasanın beklediği ve fiyatlamakta arzuladığı pozitif haberler ile önemli direnç seviyesinin aşılmasında önemli etken olabilir. Aksi takdirde yatırımcıların özellikle haftalık destek seviyelerine dikkat etmesi önemli olacak.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok