Kripto Para

BTC, ETH ve SOL’de teknik görünümler…

Kripto para piyasasında yükselişlerin bu hafta yeniden ivme kazandığını gördük. Bu yükselişler sadece kripto tarafında değil majör borsalarda da yaşanıyor.

Her ne kadar Fed’e yönelik faiz indirim beklentileri mart ayından haziran/temmuz aylarına ötelense de riskli varlıklar bu durumdan negatif etkilenmedi. Normal şartlar dolar endeksi ve faizde yaşanan yükselişler riskli varlıklar için risk unsurudur fakat mevcut görünümde biz bozulma görmüyoruz. Fakat dikkatli olmakta fayda olacaktır. Bu hareketler gecikmeli şekilde gerçekleşebilir.

Bu haftaki yazımızda BTC, ETH ve SOL’ün teknik görünümlerini inceleyeceğiz.

BTC…

ABD faizindeki yükselişe paralel BTC’de de yükselişler izledik.

Burada gelinen seviyeler itibarıyla temkinli olunması gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar ana görünüm pozitif olsa da kısa süreli aşağı düzeltmeler görebiliriz. 53/57 bin bandı direnç bölgesi olarak izlenebilir. Bu bölge altında kâr satışları bekleyebiliriz. Genel görünümde ise 43.500/40.000 bandı önemli destek konumunda. Bu bölge üzerindeki geri çekilmeler orta-uzun vade için alım fırsatı yaratabilir.

ETH…

ETH için daha önceki yazı ve yorumlarda 2.120 üzeri kalındığı sürece yukarı potansiyel dikkat çekmiştim.

Son olarak ocak ayının sonlarında 2.120 bölgesine doğru gerileyen ETH, bu bölgeden aldığı destekle birlikte kuvvetli bir yükseliş yaşadı. Bu sert yükselişlerin ardından kâr satışları sürpriz olmayacaktır. Fakat ana görünüm yukarı potansiyele devam edecektir. 2.120 üzeri kalındığı sürece görünüm yukarı olacaktır. Bu kapsamda olabilecek geri çekilmeler kademeli alım fırsatı verebilir. ETH’de yukarıda 3.000 bölgesi direnç olarak izlenebilir.

SOL…

SOL’de 79-80 bandından 120’ye doğru bir yükseliş eğilimi izledik.

Bu hareketlerin ardından aşağı yönde bir düzeltme bekleyebiliriz. Özellikle 125 direnç bölgesi geçilmediği sürece aşağı yönde sarkmalar mümkün olacak. Burada kısa vadede 103, geniş görünümde 78 önemli destek seviyeleridir. Bu bölgelere doğru geri çekilmelerde yeniden alım talebi görebiliriz. SOL’de pozitif ivmenin devamı için 125 üzeri fiyatlama gerekiyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok