Kripto para piyasasının bu aralar pek gündemde olmadığını söyleyebiliriz.

Bu sektöre yönelik majör haber akışlarının durması neticesinde fiyatlar da nispeten yataya bağladı ve uzun süredir önemli bir hareket görmüyoruz. Belirli teknik seviyeler dahilinde dalgalanmalar mevcut.

ABD 10 yıllık faizler ve dolar endeksinde yaşanan gelişmeler de kripto piyasası üzerinde önemli bir etki yaratmıyor. Bu nedenle teknik seviye takip edilmesi yeterli olacaktır. Bugünkü yazımızda BTC ve ETH üzerinde teknik analiz kapsamında görüşlerimi bildireceğim.

İlk olarak BTC’yi ele alacağız. BTC’de çok uzun süredir bir yön tayin edilmedi. Belirli seviyeler dahilinde düşüş ve yükselişler yaşanıyor. Daha önceki birçok yazımda belirttiğim gibi bant hareketi bozulmadığı sürece ne yükselişlere çok sevinmek gerekir ne de düşüşlere üzülmek.

30.000/32.000 bandı BTC için kritik direnç bölgesidir. Bu bölge geçilmediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşıyorum. Zaten son dönemde bu banda her gidişte satışlar geldi. Kısacası 30/32 bin bandı geçilmediği sürece önemli bir yükseliş beklemiyorum. Ne zaman ki bu bölge geçilir o zaman daha kuvvetli bir pozitif yön bekleyebiliriz. Aşağıda da 25.000 bölgesi destek konumunda. Düşüşlerde de bu bölge kırılmadığı sürece önemli bir baskı gelmeyecektir. Mevcut seviyeler dahilinde trade fırsatları değerlendirilebilir. ETH tarafında da hacimsiz, sıkıcı bir görüntü var. Burada 2020 yılından gelen yükselen trendi izlemeye devam ediyorum. Bu trendin destek bölgesi 1400’den geçiyor. 1400 üzeri kalındığı sürece yukarı potansiyel devam edecektir ve geri çekilmeler fırsat verebilir. Yukarıda yeni bir hareketin başlaması için 2000/2100 bandı üzerinde kalınması gerekiyor.