BitcoinEthereumKripto Para

BTC’nin %61,8 Fibonacci Düzeltmesi Geri Dönüşe İşaret Olabilir mi? Haftanın Önemli Gelişmeleri Neler?

Geçtiğimiz hafta BTC fiyatı ABD’den gelen verilerin ardından birçok defa test edilen direnç bölgesini aşamayıp geri çekilme ile 22.700 seviyelerini gördü. Aynı zamanda Dow Jones, SP500 ve  Nasdaq tarafındaki düşen tepe fiyatlarının kırılamamış olması ve satış baskının devam etmesi ile hafta kapanışını güçsüz kapattı diyebiliriz. Btc’nin Pazar günü yapmış olduğu %61,8 Fibonacci düzeltmesinin olduğu seviyeden tepki vermesi ve haftalık önemli destek üzerinde fiyatlanması ile bunun bir düzeltme olduğunu işaret etti diyebiliriz.

Bunun yanında ise son 24 saat içinde, üç Ethereum balinası tarafından Binance ve Coinbase’e önemli transferler yaptığı ve ilk transferin, bilinmeyen bir cüzdandan Binance’e 150,9 milyon dolar değerinde 92.170 ETH gönderildiği whale alert tarafından paylaşılan tweetinde görüldü.

Farklı bir Ethereum balinası ise birkaç saat sonra bilinmeyen bir cüzdandan Coinbase’e 40.5 milyon dolar değerinde 25.361 ETH transfer etti. Kısa bir zaman içerisinden sonra, üçüncü bir Ethereum balinası bilinmeyen bir cüzdandan Coinbase’e 24,3 milyon dolar değerinde 15.110 ETH aktardı. Daha sonra, bilinmeyen iki cüzdan arasında 219,5 milyon dolar değerinde 9.475 BTC aktaran büyük bir Bitcoin balinası ortaya çıktı. Tabi kısaca bu balinaların yaptığı bu büyük transferler genellikle piyasada dalgalanmalar yaratır ve bunlar potansiyel fiyat hareketlerinin bir işareti olarak yorumlanabilir. Bazı durumlarda ise piyasaya giren para akışının Bitcoin ve Ethereum fiyatlarını artırabilecek olumlu bir sinyal olarak görebilir. Öte yandan ise bazı yatırımcılar bu transferleri fiyatın düşmesine neden olabilecek potansiyel satış baskısının bir işareti olarak yorumlayabilir.

Öte yandan hem BTC hem de ETH tarafında teknik görünüme bakacak olursak;

Bitcoin tarafında yükseliş trendine başladığından bu yana 25.000 dolar direncinden gelen son yükselişin düzeltme seviyesi olan 22.700 dolar seviyesinde tutundu. %61,8 Fibonacci düzeltme seviyesi denk gelen 22.700 dolar seviyesinin üzerinde aynı zamanda haftalık baktığımızda 21.400 seviyesinin üzerinde olduğu sürece bölge altı bir kapanış olmadığı takdirde BTC’de bir yükseliş trendi oluşturma potansiyeline sahip olup tekrar direnç bölgesini test etmek isteyebilir. Yukarı yönde ise Bitcoin’in önemli direnç seviyesi 24.200 ve 24.400 dolar bölgeleri önemli kalıyor. Aksi takdirde önemli düzeltme ve trend seviyesinin kaybı ile haftalık dirence doğru [21.400 dolar] bir geri çekilme görülebilir.

Ethereum tarafında ise mevcut fiyatı 1.637 dolarda olan ETH/USD paritesi şu anda Bitcoin’de olduğu gibi son yükselişin düzeltme seviyesi 0.618 seviyesine denk gelen 1557 dolar seviyesinden tepki aldı. Son düşen trendin ise düzeltme bölgesi aynı zamanda direnç bölgesi olan 1672/1678 dolar önemli olacak. Bölge üzeri kalıcı olması yükselişin devamını tetikleyebilir. Aksi takdirde bu bölgeden ret gelip tepki aldığı bir önceki dip seviyesinin altında kalması ETH’de satış eğilimini tetikleyebilir. Öte yandan olumlu senaryoda yükselişin devamı için 1674 seviyesine denk gelen düşen trendin kırılımı önemli olacak.

Bu haftanın temel tarafta önemli gelişmelerine baktığımızda ise;

Kripto para piyasasını etkileyebilecek birkaç temel gösterge olarak önümüzdeki hafta finansal piyasalar tarafından yakından izlenecek göstergeler arasında Tüketici enflasyon verisi, PMI ve İşsizlik başvuruları yer alıyor.

Tüketici enflasyon verisinin açıklanacak olması kripto tarafında talebi ve yatırımcı güvenini etkileyebilir. Tüketici enflasyon verisinin yüksek gelmesi ile olumlu bir görünüme işaret edebilir ve bu da kripto para birimlerine olan talebi artırabilir. PMI verileri olarak ise, ekonomik büyümenin kritik bir itici gücü olan imalat sektörünün sağlığı hakkında bilgi sağlayacağından bu göstergenin güçlü olması piyasa tarafında olumlu karşılanması durumunda bu da kripto para birimlerine olan talebi artırabilir temel tarafta olası olumlu verilerin oluşması durumunda teknik tarafta da alıcılar tarafından talebin artması ile yükselişin devamını tetiklenmesi açısından önemli olacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok