BitcoinKripto Para

Bu Hafta Bitcoin Tarafında Boğalar Güç Kazanıp Fiyatı Arttırabilecek Mi? Yükseliş Trendine Devam Eden XRP Tarafında Fiyat 1 Dolar Seviyesine Gelebilecek Mi?

Bu hafta sonu Bitcoin 16.850 dolar ile 17.250 dolar arasındaki dar bir aralıkta devam edip önemli direnç seviyelerini kıramadığı için nötr kalmaya devam etti.

Aynı zamanda zincir üstü verilerine göre Bitcoin madencileri satışlara ara vermeden devam etti. En son   CryptoQuant verilerine göre ise Bitcoin madencileri Aralık ayının ilk gününde 10.000 Bitcoini elinden çıkardı.  9-11 Kasım aralığında ise madenciler 6.500 Bitcoin sattı. Yalnız Kasım’da piyasaya giren ve ardından madenciler tarafından satılan 2.569 adede kıyasla bu miktar çok daha düşük görünmekte. Aynı zamanda Bitcoin fiyatının geçtiğimiz yıl Kasım ayından bu yana %75’in üzerinde değer kaybetmesine yol açtı. On-chain CryptoQuant’ın analistlerinden Joaowedson, BTC madencilerinin yaptığı satışın ne kadar büyük olduğunu açıkladığı veriler ile gün yüzüne çıkardı.

Teknik olarak incelediğimizde ise, geçtiğimiz hafta düşüşle başlayan Bitcoin, 15.600 ve 16.000 dolar sınırında destek bulduktan sonra alıcıların bu bölgeden tepki alması ile tekrar yükselişe geçmek için güç kazandı. Kısa vade zaman diliminde yaklaşık 17.000 dolardaki direnç alanını kırmak için mücadele etti. Bu hafta sonu ise yükseliş ivmesi kazandıktan sonra 16800 ve 17200 dolar aralığında fiyat dar bir alanda sıkıştı.

Aynı zamanda arz ve talebin eşit olduğu orta noktası olan EQ alanından destek aldığı görülmekte. Bununla beraber fiyat hareketli ortalamalardan 20 ve 50 (EMA) destek almaktadır. Bitcoin iki ortalamanın birbirine yaklaştığı alanda destek bulmaya devam edebilirse önemli direnç alanı olan 17.400 ve 18.100 dolar kısa vadeli hedefi güncelliğini korur. Haftalık zaman diliminde ise 18.600 ve 19.000 bölgesi önemli olacaktır. Aksi takdirde; diğer taraftan hafta sonu işlemlerinde 17.100 doların üzerine hacimli bir yükseliş gelmezse satıcılar bu noktada güçlenebilir ve BTC’nin kanalın alt bandı 15.700 dolara doğru ivmeleneceğini görebiliriz.Diğer bir yandan ise son zamanlarda negatif ayrışan Bitcoin fiyatı 17 bin dolar için savaşırken ABD dolarını zayıflayıp düzeltmenin devam ettiğini söyleyebiliriz.

Bunun dışında Yükseliş trendine devam eden XRP tarafına baktığımızda ise;

Markette önemli bir hacme sahip olan altcoinlerden XRP, Ripple-SEC yasal savaşı devam ederken 18 Haziran’dan bu yana yükselen destek çizgisi üzerinde artış gösteriyor. 9 Kasım ve 14 Kasım’da bu çizgiden sıçrama gerçekleştirmişti. Gerçekleştirdiği her yükselişte yükselen dipler ile hafta kapanışını oluşturdu. Fiyat geri çekilme oluştursa da destek bölgesinin üzerinde hareket etmekte. Alıcılar 0.365 dolar seviyesini koruduğu takdirde 0.54 ve 0.68 bant aralığına kısa vadeli bir yükseliş hareketi görülebilir. Aynı zamanda 14 Kasım’dan bu yana yükselen destek çizgisini korumakta olup majördeki düşen trend seviyesine denk gelen 0.48 dolar seviyesinin kırılımı ile yükselişi tetikleyebilir. Kısa vadede her ne kadar destek üzerinde olsa da haftalık majör direnç altında fiyatlanmaya devam ettiğinden dolayı aynı zamanda temel anlamda SEC’in LBRY davasındaki zaferinin Ripple’ın davasını ne ölçüde etkileyeceği henüz belirsiz olup Ripple’ın durumunda olumlu bir sonuç elde etme olasılığı tartışmalı bir şekilde oluşsa da XRP fiyatının asla tam olarak toparlanamayacağı anlamına gelmiyor. Bununla birlikte, Ripple davayı kazanması ve teknik anlamda haftalıkta önemli satıcılı bant bölgesinin yukarı kırılımı ile fiyata olumlu yansımalarını görebiliriz.

Son olarak; yeni bir ay ve yeni haftaya giriş yaptık bu haftanın gündemi geçtiğimiz hafta kadar yoğun olmasa da son 2 3 hafta hareketli gündemi geride bıraksakta bu haftada önemli hareketler ve fırsatlar denk gelmesi mümkün olabilir. Özellikle ABD tarafında işsizlik haklarından yararlanma ile Üretici Fiyat endeksi verileri mevcut. Makro tarafta ve kripto paralarda destek seviyelerinden her ne kadar toparlanma görünümü hâkim olsa da makro risklerin devam ettiğini söylemek mümkün olacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok