AltcoinlerBitcoinKripto Para

Bu Hafta Yükselişe Geçen Altcoinler Hangileri Oldu? Bitcoin (BTC) 24000 Dolar Direncini Kırabilecek mi?

Kripto para piyasası bu haftayı oldukça hareketli geçirdi. Birçok altcoin projesinin düşüş yaşadığı süreçte Flow, Rose gibi bazı altcoinler  yakaladığı yükseliş ile yatırımcıların dikkatini üzerine çekti. Flow fiyatında yükselişi başlatan temel gelişmelerden biri Meta duyurusu oldu. Eski adı Facebook olan ve WhatsApp, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarının sahibi dev teknoloji şirketi, Instagram NFT entegrasyonu için Flow ile ortaklık kurulduğunu duyurdu.  Bu haber sonrasında Flow Coin fiyatında ise büyük bir yükseliş trendi görüldü. Açıklama öncesi 1,80 dolar seviyelerinde işlem gören altcoin projesi zaman içerisinde 3 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bunun yanında Rose tarafında ise META, Yapay Zeka (AI) Modellerinin Değerlendirilmesi İçin Oasis Labs (ROSE) İle Ortaklık Kurduğu haberi ile yükseliş trendine geçmesi ile 0.11223 dolar seviyelerini gördü.

Peki Bitcoin (BTC) 24000 Dolar Direncini Kırabilecek mi?

Lider kripto para birimi BTC, 13 Temmuz gününden bu yana yükselen dip yaparak yükseliş trendini bozmadan hareketine devam ediyor. Özelikle bu hafta son yükseliş trendine göre yapmış olduğu düzeltme hareketi ile 22.500 dolar seviyesinden alıcı bulması ve bu bölgede yatay hareketine devam etmesi ile bazı altcoinlere fırsat verdiğini söylenebilir.

Önemli ana desteklerden biri olan 22.500 destek hattı korunduğu sürece alıcılar 23.700 dolar üzerinde zemin oluşturmak için hareket edebilirler. Günlük zaman diliminde bir çok defa denenen direnç bölgesinin yukarı yönlü kırılması ise son zirve bölgesi, 24.600 – 24.800 dolar aralığını tekrar görme olasılığını ön plana getirebilir. Bu destek alanını kaybetmesi ile düşüş senaryosunda BTC, 22.500 dolar bandını kaybederse bu durum düşüş ivmesinin devamı şeklinde yorumlanabilir ve önemli olan 21.888 ve 20.750 seviyeye doğru bir geri çekilme görebiliriz.

Diğer taraftan 4 saatlik görünümde EMA değerleri yönünü yukarı çevirirken RSI, dik bir ivmeye yakalayarak overbought (aşırı alım) bölgeyi hareket ediyor.

Bunun yanında altcoinler için önemli bir paya sahip olan Ethereum (ETH) ise yükselme çabasında olup geçtiğimiz hafta sonu 1.655 dolar desteği üzerinde hareketine devam etti.

Hemen hemen genel piyasaya baktığımızda birçok paritede kısa zaman diliminde low time frame ‘de 4 saatlikte aşırı alım bölgelerine geldiği görülmekte bu nedenle olası geri çekilmelerde destek seviyelerindeki dönüş emareleri ve alıcıların bu bölgeden yapacağı momentum ve hacim önemli olacaktır.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok