BitcoinDünyaEthereumKripto ParaTürkiye

Çin-Tayvan Gerginliği Bitcoin’i Nasıl Etkiler ve Ethereum’da Ralli Beklentisi

Ağustos ayı boyunca merkez bankası toplantılarının olmaması ile para politikaları yönünden rahatlama yaşayacağız diye çıktığımız yolda bir ara 290 bin kişinin Pelosi’nin uçağını havadan canlı yayınla izlerken kendimizi bulduk. Kripto paralar bu haberden olumsuz etkilenirken, Pelosi’nin başlayan Tayvan ziyaretinde Çin ile olan gerginliğinin artmamasıyla Bitcoin yeniden 23.000$ seviyesi üzerine çıktı. Fakat iş burada sınırlı kalmadı elbette. Tayvan’ın çip merkezi olması ve ileride Çin-Tayvan arasındaki gerginliğin ambargolarla devam etmesi halinde masada kripto para fiyatlarını etkileyebilecek ciddi bir risk unsuru bulunuyor. Özellikle madencilik ekipmanlarını düşünürsek doğrudan etkileyebilecek bir gelişme olarak duruyor.

Dahası kripto paralar lokal tarafta yeni bir FUD haberi ile karşı karşıyayız. Solana ekosistemi kullanıcıları Phantom, Slope ve Trustwallet üzerinden saldırıya uğradılar ve 5000’den fazla cüzdan hacklenip boşaltıldı. Durumun bu yönde olması nedeniyle fiyatlamalar konusunda toparlanma görmemiz biraz zaman alabilir. Fed endişeleri gündemde şu an önemli kategorisinde yer almıyor ancak Solana hacklenme konusu Terra Luna olayı sonrası yatırımcıların güvenlerinde kalıcı zede bırakabilir. Bu nedenle Bitcoin 23.500$ seviyesini yukarı yöne doğru kıramadığı takdirde aşağıda yeniden 20.500-21.000$ aralığına kısa vadeli risklerle geri çekilme görebiliriz.

20.000$ üzerinde kalıcılığı konusunda ciddi argümanlar var. Kurumsal tarafta alıcılar  haftadır üst üste alımdalar ve madenci havuzlarında biriken BTC son bir yılın en yüksek seviyesini gördü. Fakat Bitcoin’den daha kuvvetli argümanlara sahip bir coin var ki hepimiz ona aşinayız; Ethereum. ETH açık kontrat sayısı Bitcoin’i geçerek son dönemdeki popülaritesini gösterdi. Put/Call rasyo da 0,26 ile piyasanın %74’ünün alım tarafında olduğunu görüyoruz. Ayrıca kurumsal yatırımcılar da Ethereum’da sene başından bu yana nette 315 milyon dolar ekside. Henüz daha kurumsal gücü arkasına alamayan Ethereum 1600$ seviyesinde bulunuyor. Bu nedenle kurumsal ilgisi Ethereum’da ‘role player’ oynayabilir. Buna yardımcı olabilecek haber de Coinbase’in ABD’li kurumsal müşterileri için Ethereum staking ürününü başlatması ile geldi. Dolayısıyla portföylerde Ethereum’un ağırlığı Bitcoin’e göre fazla olmalı.

Ayrıca altcoinlerde ise MATIC, ALGO, ETC stratejilerimiz devam ederken şimdilik ekleme için acele etmiyoruz.

Büyük balina hesapların 20.500 ve 23.500$ aralığından alım yaptığını biliyoruz. Bu nedenle Bitcoin için talep gören seviyelerin mevcut seviyeler olduğunu söyleyebiliriz. Majör destek seviyelerinde tutunmasını beklediğimiz Bitcoin için 23.500$ seviyesinin kırılması ile 24.800$seviyelerine kadar tepki görebiliriz. Halen daha geniş bir yatay çerçevede işlem gören Bitcoin için ara vadede yükselen kanal içindeyiz. Bu nedenle 20.500-25.000$ aralığında devam eden piyasada görüntü yataya yakın pozitif.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok