BitcoinKripto ParaRipple

(DXY) Karşısında Direnen Bitcoin Tarafında Son Durum Nedir? XRP Tarafındaki Pozitif Görünüm Devam Edecek Mi?

Geçtiğimiz hafta (Fed) faiz kararı açıklamasından önce Bitcoin fiyatı 19.000 dolar seviyesinden işlem görüyordu. Faiz artışının 75 baz puan olması ile önce piyasalar yükseliş tepkisi verse de ciddi bir volatilite ve satış baskısı ile yaklaşık 18.154 dolar seviyesine hacimli bir geri çekilme oluştu.

Bununla beraber teknik verileri incelediğimizde ise haftalık mumun 2020’den bu yana en kötü haftalık kapanış yaparak yükseliş için dönüş emarelerini zayıflatması ve bununla birlikte düşük bir aralıkta konsolide olması sert bir hareketin oluşabileceği hakkında bize fikir veriyor diyebiliriz.

Diğer taraftan ABD doları endeksi (DXY) 20 yılın yeni zirve seviyesini görerek yaklaşık 114.52 seviyesine ulaştı. Güçlü ABD doları endeksi (DXY) karşısında Bitcoin tarafında alıcıların desteğini hala korunduğu görebilmekteyiz.

Öte yandan ise faiz oranları yükseldikçe, özellikle kripto para gibi riskli varlıklara yapılan yatırımların ve piyasaya giren nakit akışının etkisinin azaldığı da ifade edebiliriz. Total 2 tarafına da baktığımızda bir yükseliş sinyali görünmemektedir.

Son dönemlerde dikkat çeken durum ise Bitcoin ve Ethereum’u geride bırakan Ripple (XRP) tarafında yaşandı. Geçtiğimiz hafta yaklaşık yüzde 75 artışla 0,3200 dolardan 0,5615 dolara yükseldi. Uzun süren XRP ve Sec arasında geçen mahkemedeki gelişmenin ardından son derece iyimser olması da fiyata olumlu etkilerini gösterdi diyebiliriz.

Teknik verilerine baktığımızda; XRP beş ayın en yüksek seviyesi olan 0,5615 dolar seviyesine ulaştıktan sonra yaklaşık 0.5489 dolar seviyesinden satış baskısı ile 0,4639 dolar seviyelerine kadar geri çekildi. Aynı zamanda mevcut görümüne bakarsak DEMA 150 ve 200 günlük hareketli ortalamanın fiyat üzerinde hareket ederek destek sağlıyor. 200 günlük DEMA kırılmadığı sürece, alıcıların bu seviyede baskın etkisini görebiliriz. Bununla birlikte, 0.5157 ve 0.5484 direnç seviyesinden gelen satış baskısı ile gelen geri dönüşün hala bir düzeltme olarak kaldığını ve henüz yükseliş trendinin bozulmadığı görülmektedir.

Genel konjonktür olarak Ayı piyasasının hala devam ettiğini ve geri çekilme ihtimalinin de olduğunu hatırlamak önemlidir. Buna istinaden aşağı yönlü olası geri çekilmede ana destek seviyelerinden, 0.4300 dolar seviyesindeki alıcıların tepkileri ve dönüş sinyalleri önemli olacaktır.

Özetleyecek olursak; bu haftaki gelişmeler yine ön planda olacak diyebiliriz. Özellikle bu hafta gelecek veriler Avrupa Bölgesi Enflasyon verileri abd enflasyonu için önem arz ediyor. Genele baktığımızda ise FED faiz artırımları ve ABD’de devam eden bilanço daraltma nedeniyle büyük resimde kripto para birimlerinde de hala satış yönlü baskının devam ettiği ve devam edebileceği yönünde sinyallerin olduğunu gösteriyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok