Ethereum Haftaya Nasıl Başladı? On-Chain Verileri Neye İşaret Ediyor?

Geçtiğimiz hafta itibariyle makro taraftaki ABD’de piyasaların düşüşle kapanışı ve endekslerdeki aşağı yönlü seyir kripto para piyasasında da düşüşlerin yaşanmasına sebebiyet verdi. Özellikle geçtiğimiz hafta bitcoin tarafına baktığımızda piyasada oluşan hacim düşüklüğü nedeniyle altcoinler tarafında da bu seyrin paralel olarak fiyata etkilerinin yansımalarını gördük. Kripto para piyasası haftanın ilk işlem gününe düşen bir seyirle başladı.  Etheryum’da ki tepki yükselişi sonrası gelen satışlar ile tekrar kritik destek bandının içine girmesine neden oldu. Yine bir başka veri ise geçtiğimiz günlerde ABD’de açıklanan enflasyon verisiyle birlikte tekrar 2900 seviyelerine geri çekilmesinden sonra tepki yükselişi ile beraber 3100 dolar direnç seviyelerini test etti. Şimdi ise 2900 dolar desteğinde tutunmaya çalışmaktadır.

 

Etheryum Kasım 2022 tarihi ile oluşturduğu düşüş ile beraber tepe seviyesi 3900 dolar ve dip seviyesi 2168 dolar belirli bir range aralığı içerisinde hareketine devam etmektedir. Son düşüşü ile beraber bir fvg (fair value gap) görüldü ve 3154 dolar seviyesinde oluşan direnç bölgesinden red gelmesi ile tekrar bir düşüş trendinin devamını oluşturdu. Önemli bir diğer husus ise 2500 ve 2600 dolar bölgesinde oluşmuş olan hacim yoğunluğu karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanında fiyat hem MA 50/150/200 hareketli ortalamaların altında hem de MACD aşırı alım bölgesinden aşağı yönlü bir hareketi oluşturmuş bulunmaktadır.

 

Karşılaşabilecek olumsuz senaryoda, yaklaşık 2900 dolar destek bandının altına gelinmesi durumunda, hacimsel yoğunlukta olan 2600 ve 2500 dolar seviyelerine doğru bir geri çekilme oluşabilir. Bunun yanında haftalık bazda bakıldığında en önemli destek noktasının 2500 dolar seviyesinde olduğu söyleyebiliriz.

 

Olumlu senaryoda yani 2900 dolar bölgenin altına gelinmemesi ve bu bölgeden alıcı toplaması durumunda tekrardan 3000 dolar dirençlerine doğru bir ivmelenme beklenebilir. Bu direnç noktalarının üzerinde ise yaklaşık 3100 majör yani ana direnç seviyesi bulunmaktadır.

 

 

Bir diğer taraftan zincir üstü önemli verilerinden Exchange Inflow değerlerini incelediğimizde tüm borsalar geneline baktığımızda yaklaşık 18 K etheryum girişi olduğunu görebilmekteyiz. Özellikle 4 Nisan tarihinden bu yana etheryum transferlerinde yoğunluğun yüksek olduğu dikkat çekmektedir. Artışı ile beraber fiyattaki düşüşü de buradan görebilmekteyiz.

 

 

Hem zincir üstü veriler olsun hem de fiyat bazında değerlendirecek olursak; yükselen bir impulsive hareketinden sonra düzletme ile beraber düşen trendin devam ettiğini ve negatif bir seyir halinde olduğunu görebilmekteyiz. Etheryum da ki bu gerilme çekilme eğilimi altcoin tarafınının da geneline yansımaktadır. Oluşabilecek satış baskının devamı halinde ise belirtilen alt destek seviyeleri takip edilebilir.

 

 

 

Exit mobile version