Kripto para piyasasında sabah seansında bir miktar gevşeme olduğu gözlemleniyor. Küresel piyasadaki gelişmelerin etkisiyle son zamanlarda oldukça kararsız bir seyir sergileyen kripto paralar yeni haftaya zayıf bir volatiliteyle başladı.

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkisiyle lider kripto para birimi Bitcoin, yeni haftanın ilk işlem gününde TSİ 10.55 itibariyle 26.720 Dolar seviyesine geriledi.

Altcoinler grubundan olan Ethereum’da da satıcılı seyir sürüyor. Ethereum hafta sonu 1.914 Dolar seviyesine yükselmişti. Sonrasında satışlar geldi ve 1.861 Dolar seviyesine kadar geriledi. Bu sabah ise saat 10.55 itibariyle düşüşlerini dizginlemeye çalışarak 1.873 Dolar seviyesinde toparlanma denemelerinde bulunuyordu.

ABD’de yaşanan gelişmeler Dolar endeksinde hareketlilik oluştururken,  Dolarda görülen bu hareketlilikte piyasalarda volatiliteyi artırıyor.

ABD Başkanı Biden, Cumartesi günü ülkesinin temerrüde düşmesini önleyecek olan yasayı imzalamıştı. Bu gelişme borçlanma krizine son noktayı koydu.

Öte yandan ABD tarafında tarım dışı istihdam verisi 339 bin ile beklentilerin üzerinde açıklandı.  ABD Merkez Bankası FED, faiz politikasında karar verirken bu önemli veriyi de dikkate alacak.

O zamana kadar kripto paralarda dar bir bant aralığında dalgalanmanın süreceği tahmin ediliyor.