Kripto paralar haftanın ikinci işlem gününde karışık bir seyir sergiliyor.

ABD tarafında borç tavanı krizi piyasalarda etkisini sürdürmeye devam ediyor. ABD Başkanı Biden, borç tavanı sorununu çözebileceğine ilişkin verdiği mesajlar sonrası dolar endeksinde baskı bir nebze de olsa azaldı.

Bu hafta Powell’ ın yapacağı konuşmalarda piyasalarında odağında yer alıyor. Powell’ın yapacağı açıklamalar piyasalara yön vermesi bekleniyor. Kripto paralarda bu gelişmelerden etkilenerek volatilite yaşayabilir.

Lider kripto para birimi Bitcoin, dün kritik 27.000 dolar bandını kırarak 26.690 seviyesine kadar sert geri çekilmeler yaşadı. Dünü 26.690-27.690 dolar bandı aralığında tamamlayan Bitcoin, yeni günde ise 27.000 dolar bandı üzerindeki seyrini korumaya çalışıyor.

Bitcoin bu hareketiyle altcoinleri de etkiliyor. Altcoinler grubunun en büyüğü olan Ethereum, zayıf hacimli hareketlilik sergiliyor.

Dünü 1.785-1.847 dolar bandı aralığında tamamlayan Ethereum, bugün 1.810 dolar üzerinde hareketleniyor. Shapelladan sonra stake hizmetiyle gözde olup 1.850 dolar civarına ulaşan Ethereum, Bitcoin’deki düşüşle beraber bir miktar kayıplar vererek 1.810 dolar bandı üzerine yerleşerek zayıf hacimli hareketlenmeler yaşıyor.