BTC fiyatı, 15 Ağustos’tan bu yana düşen trend ile 25.000 dolar seviyesi altında kalarak yaklaşık %20 altında değer kaybetti. Bununla beraber 28 Ağustos’ta 19.520 dolara kadar geri çekilmesi ile satıcıların bu bölgede etkisi azalarak alıcıların bu bölgede toplandığını görüyoruz. Aynı zamanda 19 Ağustos tarihinden gelen dip ile  RSI tarafında bir pozitif uyumsuzluk oluşturdu. Ancak fiyat 20.500 dolar seviyesine yükseliş gerçekleşse de bu çıkışa rağmen Bitcoin, kayda değer bir yükseliş gösteremedi ve RSI, halen 50 yani kararsız seviyenin altında yer alıyor.

Eğer yukarı yönlü bir hareket gerçekleşirse, en yakın önemli direnç bölgesi 4 saatlikte 0.382 Fib düzeltme direnç seviyesi 21.700 dolarda yer alıyor. En yakın önemli desteklerden 19.500 ve 18.900 dolar seviyesinin kaybı önemli olacak. Bu desteğin alıcılar tarafından kaybedilmesi ile 17.500 dolar seviyesine hızlı bir geri çekilme ihtimalide yer almaktadır.

Piyasaya etki edebilecek gelişmelerden biride;

Mt.Gox olayı; daha önce Mt.Gox mütevelli heyeti tarafından yapılan açıklamada, çalınan BTC’lerin tamamının ödenemeyeceği belirtilmişti. Heyet, yaklaşık 140.000 Bitcoin ve 500 bin ABD doları fonun dağıtılacağının altını çizmişti.

Peki bu Bitcoin fiyatını Nasıl etkiler diye sorarsak?

15 Eylül itibarıyla piyasaya bir anda girecek olan 3,3 milyar dolarlık Bitcoin’in satılma ihtimali ise kripto para yatırımcılarını sert düşüş getirir mi sorularını akıllara getirdi.

Bu hafta ise makro ekonomi tarafında yoğun bir gündem piyasaları bekliyor olacak diyebiliriz. 8 Eylül Perşembe Günü Avrupa Merkez Bankası faiz kararı olacak. Birde bunun yanında bir diğer gelişme ise ABD işsizlik haklarından yararlanma söz konusu önceki açıklamaya nazaran bir artış yani negatif hareket mevcut fakat burada Fed Başkanı Powell’ın konuşması önemli olacak Fed’ten beklenen yeni bir faiz artışı mı olacak? Bu artış olursa hangi oranda olacak? soruların piyasaya etkisi ve Perşembe gününe kadar piyasalardaki hareketlilik yukarı yönlü bir fiyatlama gerçekleşse bile Perşembe günü gelen açıklama ile sert fiyat hareketlerine dikkat etmek gerekebilir.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.