BitcoinKripto Para

Fed Kararına Göre Nasıl İşlem Yapmalıyım? BTC’de 40.000 Beklentisi

Yılın merakla beklenen ve yeni FOMC Komitesi’nin de ilk toplantısı olan bu akşamki mart ayı FOMC toplantısına dair Bloomberg anketine bakıldığında 98 analist 25bp faiz artışını beklerken, 9’u sabit kalacağını ve 1 analist de 25bp indirim beklediğini deklare etti. Bir önceki toplantıda faizleri 75bp artıran Komite’nin son yayımladığı ve bu akşam da yayımlanacak projeksiyona göre bu yıl faizleri %5,1-5,4 aralığında bekliyordu. Hatta yaptıkları açıklamalarda bazı üyeler de faizlerin yüksek enflasyon nedeniyle %6’ya yaklaşması gerektiğini dile getiriyordu. Fakat Fed’in şu zamana kadar akıl dışı açıklamaları ve aksiyonları ülkenin en büyük 16. Bankası olan Silicon Valley’in batması ile sonuçlanınca bugünkü projeksiyonda 2023 için faiz tahmini karardan daha fazla merak eder duruma geldik.

Bugünkü karar tek başına yeterli olmayacak. Komite’nin 2025’e kadar olan enflasyon, büyüme, işsizlik, faiz oranı aralığı beklentilerini de içerecek. Bu nedenle bazı çoklu senaryolar üzerinde durmak ve işin kompleks yapısıı sadeleştirmeye çalışarak gitmek doğru olacaktır.

Faiz artırımları;

25bp faiz artırması fiyatlamalara girdi, büyük beklenti oluşturmaz.

Pas geçmesi Fed’in faiz artışlarında sona geldiği ve enflasyon hedeflemesinden taviz verdiği anlamına gelebilir, enflasyondan kaçış içi Altın, Bitcoin ve endeksler yükselir.

Faiz indirmesi durumunda ise karşınıza çıkacak ilk yatırım aracını karar anı saniyesinde alabilirsiniz.

Projeksiyon

Gelişmelerin çok hızlı yaşanması ve piyasa oynaklığının artmasıyla uzun vadeli beklentiler yerine kısa vadeli 2023 beklentileri biraz daha ön plana çıkacak. Komite’nin bu yıl Federal Fonlama hedeflemesinde zira 5,1-5,4 aralığı görmemiz halinde bu yıl faiz indirim beklentilerini seneye öteleyebilir. Aşağı yönde revize ise ki bu beklediğim faiz artışlarının sonu gelmesi demek olur ki piyasaya iyimserlik getirir. Fakat 5,1 alt bandı 4,9 seviyesine çekilirse bu yıl faiz indirimi başlar demektir ki piyasalar Powell konuşana kadar Altın-Bitcoin-Endeks triosunu satın alır.

Powell’ın şu zamana kadar piyasayı yükselten biçimde konuşma yaptığını göremedik. Genellikle karışık ve geleceği çıplayamayan konuşmalar yaptığı için konuşma sonrası satış baskısı görebiliriz.

Bitcoin ve Altında bu yıl hiper talep beklemekle birlikte kısa vadeli ele alacak olursak;

Bitcoin teknik olarak 28.700-25.900 seviyesi aralığında bulunan kanalın içerisinde. Piyasa Fed öncesi risk almayıp beklemede olsa da teknik olarak saatlik grafikteki negatif uyuşmazlk bize 26.000 seviyesine kadar gelebilecek bir düzeltmeden bahsediyor. Bu düşüş değil, kanal içi hareket olcaktır, yön yukarı.

Vadeyi biraz daha uzattığımızda ise günlük ve haftalık grafiklerde TOBO formasyonu %52 oranında yükselişle 40.000 sınırına işaret ediyor. Bu nedenle geri çekilmeler yatırımcılar açısında bu bölgenin son alım fırsatların sunuyor olabilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok